Autonieuws

Duitse Capricorn groep koopt Nürburgring op

Het heeft even geduurd, maar de Nürburgring heeft eindelijk een koper gevonden. Niet het Amerikaanse HIG Capital, maar het Duitse Capricorn heeft het gehele complex gekocht voor een bedrag van € 100 miljoen en neemt vanaf 1 januari 2015 alle activa over.

Met het neerleggen van dit miljoenenbedrag verkrijgt Capricorn de legendarische, bijna 21 kilometer lange Nordschleife alsook het 5,1 kilometer lange Formule 1-circuit en de bedrijfspanden die op de terreinen van het circuit staan. Daaronder vallen zoal een bioscoop, een training- en congrescentrum, een kartbaan en een pretpark.
Het zijn overigens de investeringen in die laatste attracties die het circuit de das om deden. Mogelijk daarom ligt het daadwerkelijk betaalde bedrag ook een stuk lager dan de € 125 miljoen die er oorspronkelijk voor het hele ‘Ring-pakket’ werd gevraagd. En nu maar hopen dat een rondje Ring niet nog duurder wordt.

Ecclestone
Het voorgaande nieuws betekent ook meteen dat Formule 1-goeroe Bernie Ecclestone achter het net vist om dit voor autoliefhebbers heilige stuk grond in handen te krijgen. De Britse zakenman had namelijk ook z’n interesse voor de Groene Hel geuit. Wie echter bang is de Ring te verliezen aan een commercieel bedrijf dat alleen op geld uit is, hoeft waarschijnlijk niet te vrezen. Capricorn is een bedrijf dat voornamelijk high-performance motoronderdelen maakt voor onder andere Formule 1 wagens. Zo zien we meteen waar een deel van de motivatie van het bedrijf vandaan komt om de Nürburgring te kopen. Ze kunnen namelijk uitgebreid hun producten testen wanneer ze dat willen. Slim, en dat gunnen we ze ook wel. We zijn vooral blij dat de Ring eindelijk weer een toekomst heeft. 

Gerelateerde artikelen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Officieel: Nürburgring staat in de etalage

Autonieuws
Officieel: Nürburgring staat in de etalage
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.