Autonieuws

Krachtige 2.2 D-4D voor Toyota Corolla Verso

Nu Toyota de beschikking heft over de krachtige 2.2 D-4D dieselmotor wordt die breed ingezet. De Toyota Corolla Verso wordt binnenkort ook leverbaar met de 177 pk sterke motor die ook in de Avensis ligt.

Eerder al werd de motor geintroduceerd in de Toyota Avensis en de nieuwe Lexus IS. De 2.2 D-4D D-CAT Clean Power (177 pk) met D-CAT-technologie is een zeer schone en krachtige dieselmotor. D-CAT, een afkorting van Diesel Clean Advanced Technology, is gebaseerd op Toyota’s DPNR-katalysator. Mede daardoor bereikt deze krachtbron een gecombineerde emissiewaarde van stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes, die momenteel de laagste is van alle dieselmotoren ter wereld (aldus Toyota).
 
Krachtigste diesel-MPV in zijn segment
De motor - met een koppel van maar liefst 400 Nm - zorgt niet alleen voor een aanzienlijke roetreductie, tegelijkertijd wordt ook de uitstoot van stikstofoxide NOx verminderd. Met deze krachtbron is de Toyota Corolla Verso met afstand de meest krachtige diesel-MPV in zijn segment. Daarnaast is deze motor bijzonder vriendelijk voor het milieu. Hij wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en de afstelling van het onderstel is aangepast op de motor.
 
Moderne techniek
De geavanceerde techniek, waaronder de piëzo elektrische verstuivers van de common-rail brandstofinspuiting met een werkdruk tot 1.800 bar, zorgt voor een surplus aan vermogen en trekkracht. De nieuwe verstuivers werken tien keer sneller dan conventionele magnetische exemplaren en kunnen tot vijf inspuitingen per verbrandingscyclus aan. Daardoor is een precieze brandstofregeling mogelijk, waardoor de motor onder alle omstandigheden optimaal loopt. Dat is mede te danken aan de elektronisch geregelde turbocompressor.
 
Prijzen
Vanwege de extreem geringe uitstoot van roetdeeltjes geeft de Nederlandse overheid een BPM-korting van € 600,- op deze versie van Corolla Verso. De Corolla 2.2 D-4D D-CAT Clean Power staat vanaf dit najaar bij de Toyota dealer. Hij is leverbaar vanaf € 31.100,- (5-zits, Linea Luna). De luxe Executive is er voor € 34.000,- (5-zits). Beide versies zijn ook als 7-zitter leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Verso aast op dynamiek
> Artikel lezen

Toyota Verso is eerste met BMW-blok

Autonieuws
Toyota Verso is eerste met BMW-blok
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.