Autonieuws

Zo wordt de nieuwe Audi TT Roadster!

Het mag geen verassing heten dat er van de onlangs gepresenteerde nieuwe Audi TT ook weer een topless variant wordt uitgebracht. En hoewel de lancering daarvan nog wel eventjes op zich laat wachten, kunnen we je nu al vertellen hoe die TT Roadster eruit gaat zien.

Dat de nieuwe TT – hoewel aanzienlijk scherper gelijnd – visueel nogal meer van hetzelfde is neemt niet weg dat hij gezien mag worden als een van de grootste primeurs tijdens de Autosalon van Genève. Dat ondervonden we vorige week met eigen ogen; zowel gedurende de traditionele VAG-avond vooraf aan de allereerste beursdag als tijdens de twee persdagen krioelde het voortdurend journalisten en cameramensen rond Audi’s nieuwste. Een kijkje nemen van het ultra-strakke, high-tech interieur (met zijn volledig digitale instrumentarium) was welhaast onmogelijk. Bij het introduceren van de TT Roadster zal dat ongetwijfeld eenvoudiger zijn. Tenminste, als Audi de kap opengooit.

Honkbal-leder
We herinneren het ons nog als de dag van gisteren toen Audi in 1999 de TT Roadster introduceerde. Niet zozeer omwille van zijn simpele, symmetrische lijnenspel, maar vanwege die flamboyante, kaneelbruine lederen zetels geïnspireerd op de klassieke honkbalhandschoen. Zo ontzettend gaaf vonden we ze. Met name de grove kruislingse stiksels staan voor eeuwig in ons geheugen gegrift. Het is te hopen dat Audi deze optie opnieuw aanbiedt op de nieuwe TT Roadster.

Strakke koepel
In elk geval kiest het merk opnieuw voor een inklapbare softtop. Eentje die sneller opent en sluit dan voorheen en strakker is gespannen dan ooit tevoren. Stoffen cabriodaken hebben immers een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en de betere soorten zijn nagenoeg helemaal ontdaan van die optisch pijnlijk in het canvas porrende beugels. Moderne canvasdaken zijn hierdoor niet langer funest voor het oorspronkelijke koetsdesign. Zo vloeiend rond als bij de TT Coupé zal het elektrische klapdak van de nieuwe TT Roadster weliswaar niet lopen, maar we verwachten wel degelijk een integratie die weer wat fraaier is dan bij zijn voorganger. Vergeet dus gerust die lelijke antenne bij deze computerrendering. We kunnen het ons niet voorstellen dat Audi de gelikte looks van de TT Roadster hiermee alsnog verpest.

Bron: Design RM

Gerelateerde artikelen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Audi verrast toch met 420 pk sterke TT Quattro Sport Concept

Autonieuws
Audi verrast toch met 420 pk sterke TT Quattro Sport Concept
> Artikel lezen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Nieuwe Audi TT is scherper, sportiever en innovatiever

Autonieuws
Nieuwe Audi TT is scherper, sportiever en innovatiever
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.