Autonieuws

Chevrolet WTCC R+ voor de openbare weg

Chevrolet heeft afgelopen weekend een straatversie gepresenteerd van de WTCC auto. Het betreft een conceptcar met een 2.0 liter turbomotor met een vermogen van 172 pk. Productie van de WTCC straatversie is goed mogelijk!

Na haar entree in het World Touring Car Championship (WTCC) brengt Chevrolet nu de sportieve geest van het circuit naar de openbare weg. Tijdens de tweede race van het seizoen op het Franse Grand Prix circuit in Magny Cours heeft Chevrolet een straatversie prototype van de raceauto gepresenteerd. De WTCC R+ conceptauto is, zoals de tweeliter versie, gebaseerd op de vierdeurs Nubira en is op diverse details ingrijpend gewijzigd en aangepast  – optisch, aërodynamisch en technisch – onder het toeziend oog van Chevrolet’s WTCC-partner Ray Mallock Limited.
 
Aërodynamica
De verschijning van dit sportieve vierdeurs model heeft veel gemeen met de aërodynamica van de raceauto. Een lage voorbumper met grote luchtinlaten sluit naadloos aan bij de verbrede voorschermen. De gewelfde zijskirts passen prima bij de verbrede achterschermen. De donkergetinte ruiten, een achterspoiler en een achterbumper met een Venturi-effect ronden de sportieve uitstraling van de nieuwe auto af. Hij kan worden herkend aan de R+ logo’s op de voor – en achterspatschermen. Het plus beeldmerk is ontworpen in lijn met het Chevrolet-logo.
 
Interieur
Het sportieve aspect is ook consequent doorgevoerd in het interieur. De zwartlederen bekleding van de stoelen is voorzien van gedistingeerd stiksel. Het R+ logo is terug te vinden op de voorstoelen, de speciale vloermatten en het dashboard. Alle decoratieve strips zijn afgewerkt in een satijn-aluminium kleur. Door het speciale sportstuur, de anti-slip pedalen en de versnellingspook heeft de bestuurder het enorme vermogen van de sportieve Nubira volledig onder controle.
 
172 pk
Een mechanische supercharger met een druk van 0.5 bar, ontwikkeld door de Zwitserse specialist en Chevrolet partner Delta-Motor, zorgt samen met een intercooler voor een toename van het motorvermogen met maar liefst 40 procent (standaard gegevens tussen haakjes): 172 pk (123 pk) bij 6.000 tpm  en 230 Nm (165 Nm) bij 4.900 tpm staan borg voor een prima acceleratie. De Nubira WTCC R+ accelereert naar 100 km/u in zo’n 8 seconden en sprint vervolgens door naar een topsnelheid van ruim 215 km/u. De krachtbron kan worden herkend aan de R+ logo’s op het kleppendeksel en op het opvallende eindstuk van het gemodificeerde uitlaatsysteem. Om er zeker van te zijn dat het motorvermogen goed naar de weg wordt overgebracht, heeft de R+ een limited slip differentieel.
 
Remmen
De remmen grijpen sneller aan en hebben een langere levensduur. Vóór beschikt de Nubira over schijfremmen met een grotere diameter van 325 mm en de remklauwen rondom zijn voorzien van speciale remvoeringen die bestand zijn tegen fading. De vier lichtgewicht zuigers van de voorste remklauwen zijn afkomstig van de Engelse specialist Alcon en bekleed met zilver. Een prima wegcontact is verzekerd door de 215/45-17 laagprofiel high-performance banden. Ze zijn gemonteerd op grote 17x7 inch licht-metalen spaakwielen van speciaal aluminium, waardoor ook het wielspoor is toegenomen.
 
Verbeterde rij-eigenschappen
De wielophanging is ook ingrijpend gewijzigd. De Nubira is voor en achter verlaagd met 30 mm en de standaard bussen voor de wieldraagarmen zijn vervangen door versterkte exemplaren voor een levendig gevoel en een scherpe handling. De veren en schokdempers zijn om dezelfde redenen ook aangepast. Stabilisatorstangen met een vergrote diameter voorkomen het overhellen van het koetswerk en dragen bij aan betere rij-prestaties. Voor een beter zicht ’s nachts zorgt de Philips Power2Night verlichting met een vergrote lichtopbrengst (+ 30%) en grotere intensiteit voor veiliger rijden.
 
Eind dit jaar bij de dealers?!
Chevrolet’s autosportmanager Eric Nève: “Zelfs nog vóór onze eerste start in het World Touring Car Championship hebben veel van onze fans gevraagd of deze sportieve vierdeurs auto te koop is. De R+ is het antwoord op deze wensen. Als er voldoende vraag is zullen onze Chevrolet-distributeurs deze uitvoering nog vóór het eind van het jaar in de showrooms hebben.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze

Autonieuws
Nieuwe Chevrolet Nubira wordt Cruze
> Artikel lezen

Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend

Autonieuws
Prijs Lacetti en Nubira diesel bekend
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira: kleine Epica
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Nubira in besneeuwd Oostenrijk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.