Autonieuws

Beter dan ooit: de vernieuwde Morgan Plus 4

De nostalgische looks van een Morgan doen je al gauw denken dat ook de techniek stokoud is, maar niets is minder waar. Het Engelse Morgan voert continu verbeteringen door aan haar productaanbod, waarvan deze aangescherpte variant van de Plus 4 - die de Britten tijdens de Autosalon van Genève presenteren - een schoolvoorbeeld is.

De Plus 4 maakt sinds 1950 deel uit van de collectie van het ruim honderd jaar oude Morgan Cars. Het bedrijf met 170 medewerkers en een jaarproductie van rond de duizend exemplaren positioneert tijdens de Autosalon van Genève een verbeterde variant in de spotlights. Grootste nieuws van het Britse sportwagenmerk is de gewijzigde aandrijflijn waarin voortaan een nieuwe 2.0 liter krachtbron dienst doet. In tegenstelling tot de 145 pk die de vorige, tevens van Ford afkomstige motor genereerde, zorgt de nieuwe motor voor ongeveer 160 pk. De exacte specificaties zijn nog niet bekend, maar je kunt er vanuit gaan dat de Plus 4 weer iets sneller is geworden dan de 189 km/h die de vorige versie op de klok wist te zetten. Voor de volledigheid, van nul naar honderd duurt momenteel 7,5 seconden. 
Verdere wijzigingen zien we terug in het interieur van de Plus 4. Hier ging het dashboard op de schop en werd onder andere het instrumentarium compleet vernieuwd.

Pickersleigh Road
Meer informatie over de vernieuwde Plus 4 moeten we je helaas verschuldigd blijven. Wel meldt de fabrikant uit Malvern dat dit opgefriste model niet alleen de meest krachtige variant is, maar tevens de meest geavanceerde Plus 4 is die ooit uit de fabriek aan de Pickersleigh Road heeft verlaten.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.