Autonieuws

Vanafprijs Peugeot 108 begint onder de 10 mille

Peugeot kon zich niet langer inhouden en maakt, tussen het vele nieuws op de Autosalon van Genève door, de vanafprijs van de nieuwe 108 bekend. Dat de Fransen enthousiast zijn best begrijpelijk, want de volwassen geworden opvolger van de 107 duikt onder de prijs van zijn voorganger.

Peugeot heeft de starttarief van de 108 onder de tien mille kunnen krijgen, een psychologische prijsgrens voor auto’s in het A-segment. Om precies te zijn koop je er eentje voor € 9.690,- en dan rijd je 3,47 meter auto van Franse makelij met zaken als de belangrijkste airbags, ESP, een bandenspanningscontrolesysteem, Hill Start Assist en LED-dagrijverlichting. Meer veiligheid en luxe verschaf je je met de Access, Active en Allure en het introductiemodel, heel toepasselijk Première geheten.

Naar hartenlust aanvinken
Het uitgebreide leveringsgamma van de 108 zou voor iedereen wat wils moeten bieden. Daarnaast is het mogelijk om de auto geheel naar eigen smaak te personaliseren. Er zijn 8 lakkleuren beschikbaar, waaronder twee two-tone lakken, zes personalisatiethema’s voor het exterieur en drie ambiances voor het interieur. Verder is de Peugeot 108 beschikbaar met voorzieningen als MirrorScreen, Keyless Entry & Start en een achteruitrijcamera die over zijn komen waaien uit de hoger gelegen segmenten.

Introductieaanbieding
Om de introductie kracht bij te zetten lanceert Peugeot als introductie-aanbieding de 108 Première aan. Deze extra rijke uitvoering tegen een aantrekkelijke maar nog onbekende prijs is gebaseerd op de 5-deurs Allure en de Allure 5-deurs TOP! (met schuifdak) en biedt bovenop de standaarduitrusting Keyless Entry & Start, verlichting in de bagageruimte, privacy glass achterin, Pack City en Pack Chrome.

Overige prijzen op 12 maart
De definitieve prijzen van de diverse 108-modellen en motorisering zullen op 12 maart bekendgemaakt worden, evenals die van de zakelijk ingestelde Blue Lease versies die onder voorbehoud van typegoedkeuring in aanmerking komen voor 14% bijtelling.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

De Peugeot 108 is officieel, met schuifdak!

Autonieuws
Peugeot’s nieuwe 108 is officieel, met schuifdak!
> Artikel lezen

Personalia optima forma: Peugeot 108 Tattoo

Autonieuws
Peugeot 108 Tattoo Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.