Autonieuws

Prijzen Citroën C4 Cactus beginnen bij € 15.990,-

De meeste details van de kakelverse Citroën C4 Cactus hadden we al, maar de prijzen waren vooralsnog onbekend. Waren, want op het hoogtepunt van de Autosalon van Genève – waar de C4 Cactus zijn debuut beleeft – geeft Citroën de Nederlandse prijzen vrij. En die zijn opvallend te noemen.

Uitweiden over zijn opmerkelijke uiterlijk of speelse karakter hoeven we niet meer sinds Citroën op 5 februari met alle informatie naar buiten trad. Blijven over de prijzen van de nieuwe Fransoos die beginnen bij € 15.990,- voor de VTi 82 in de basisuitvoering genaamd Live. De standaarduitrusting van de Live bestaat uit onder andere een passagiersairbag in het dak, een 7 inch touchscreen tablet met grafische weergave “Cubik” en interactief instructieboekje, een Top Box opbergvak op het dashboard met chrome satin accent, elektrisch bedienbare ramen voor, Airbump's uitgevoerd in zwart, LED-dagrijverlichting alsook USB- en 12V-aansluiting. Vanaf het niveau Feel beschikt de C4 Cactus over handmatige airconditioning en Bluetooth met steaming audio, dakdragers en two-tone met leer bekleed stuurwiel. Deze stap in luxe kost overigens € 1.700,-. Voor een additionele € 1.500,- schaal je op naar het meest uitgebreide uitrustingsniveau Shine. Deze versie omvat onder andere een navigatiesysteem, parkeersensoren, automatische airconditioning en 16 inch lichtmetalen wielen.

14% bijtelling
Naast de basismotorisering in de vorm van de 82 pk sterke VTi krachtbron levert Citroën de C4 Cactus met de e-THP 110. Dit model wordt enkel geleverd vanaf het Feel-niveau en staat voor minimaal € 19.190,- bij de dealer. Naast deze twee benzinemotoren heb je als potentiële koper van de Cactus de keus uit eveneens twee dieselmotoren, namelijk een 90 pk sterke e-HDI en een BlueHDI met 100 pk. Opvallend genoeg is de krachtigste variant niet alleen goedkoper maar valt deze ook in de 14% bijtellingscategorie. De andere drie aandrijflijnen moeten het met 20% doen. De vanafprijs voor beide modellen bedraagt overigens € 19.690,- en € 19.490,-.

Business
Als vierde uitrustingsniveau levert Citroën de C4 Cactus als Business. Dit model richt zich volledig op de zakelijke rijder, is gebaseerd op het uitrustingsniveau Feel en voegt daar o.a. automatische airconditioning, achteruitrijcamera met parkeersensoren achter en een navigatiesysteem aan toe. De meerprijs ten opzichte van de Feel bedraagt echter slechts € 300,-. Aan het eind van de zomer staat de C4 Cactus bij de dealers. Met het bekendmaken van de prijzen kan het bestellen in ieder geval alvast beginnen.

Gerelateerde artikelen

Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow

Autonieuws
Extreem zuinige Citroën C4 Cactus Airflow
> Artikel lezen

Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C4 Cactus is minder stekelig
> Artikel lezen

Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M

Autonieuws
Citroën gaat uit haar bol met de Cactus M
> Artikel lezen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.