Autonieuws

Ook aangescherpte Nissan Juke Nismo RS

Om de vernieuwde Juke zowel letterlijk als figuurlijk kracht bij te zetten heeft Nissan de absolute topper van het Juke-gamma, de Nismo RS, ook meteen opgefrist de bühne opgereden. Een loep is echter nodig om de aanpassingen te ontdekken.

Nissan spreekt hoog op van een toegenomen motorvermogen tot 215 pk en 280 Nm, maar dat is toch echt een leugentje om eigen bestwil. Zoveel stuwkracht bood de geblazen 1.6 DIG-T immers al. In plaats hiervan hadden wij dan ook liever gezien dat Nismo eens rept over hoe kwiek de snelste Juke wel niet is. Dat is namelijk nog altijd onbekend, al schatten we – dankzij de iets minder bedeelde Juke Nismo – zo in dat de acceleratie naar 100 km/h in zo’n 7,5 seconden achter de rug is en de topsnelheid op 220 km/h ligt.

Zoek de verschillen
Ook optisch is het goed zoeken naar de verschillen. Enkel de lichtunits lijken onder de loep te zijn genomen. Bumperspoilers, de 18 inch wielen, het optioneel met Recaro’s te versieren verplicht zwarte interieur, allemaal is het krek eender gelaten. Enerzijds ook best logisch, want het origineel is amper drie maanden geleden voorgesteld. Klanten van het eerste uur zullen hier maar wat blij om zijn. Al na zo’n korte tijd met een ‘verouderde’ nieuwe auto moeten rondrijden stemt je er natuurlijk niet vrolijker op als je – in Nederland – net 35 mille op de toonbank hebt gelegd.Gerelateerde artikelen

Nissan Juke Nismo RS is de snelste op twee wielen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan teast met mysterieuze IAA-concept

Autonieuws
Nissan teast met mysterieuze IAA-concept
> Artikel lezen

Vernieuwde Nissan Juke voert de druk weer op

Autonieuws
Vernieuwde Nissan Juke voert de druk weer op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.