Autonieuws

Personalia optima forma: Peugeot 108 Tattoo

Maatwerk in de auto-industrie lijkt niet meer weg te denken. Maar hoe spring je er nog uit als dit fenomeen gemeengoed begint te worden? Wat te denken van je auto helemaal eigen maken door erop een ambachtelijke tattoo te laten aanbrengen zoals Peugeot dat deed bij de 108 Tattoo Concept. Veel unieker wordt het niet!

In navolging van bijvoorbeeld Renault en Opel is ook Peugeot besmet geraakt met het maatwerkvirus. Gezien de vele verschillende kleuren(combinaties) die de nieuwe 108 kan uitslaan heeft het Franse merk het flink te pakken, maar het kan altijd nog 'erger' (want het uitgebreide personaliaprogramma dat Peugeot aanbiedt is natuurlijk juist bedoeld is om een lach op het gezicht van klanten te toveren). 

Xoil
Hoewel de 108 al behoorlijk ver naar eigen smaak is aan te kleden, is maatwerk pas maatwerk wanneer twee identieke exemplaren praktisch onmogelijk zijn. En dat kan eigenlijk alleen aan de hand van ambachtelijke arbeid. Peugeot deed daarvoor een beroep op tattookunstenaar met de artiestennaam Xoil. Hij voorzag de 108 van – hoe kan het ook anders – een gigantische leeuwenkop op het dak van het Fransoosje, het merkbeeld van Peugeot. De schildering, wanneer niet op het menselijk lichaam aangebracht ook wel airbrush genoemd, is werkelijk personalia in optima forma. Want ook al zou Xoil dezelfde tekeningen nog een keertje aanbrengen op een 108, het resultaat zal nooit exact gelijk zijn. Uitzonderlijk uniek is elke geairbrushte auto dus. Bovendien, waarom zou je een kopie willen als je tot in detail vrij bent om geheel je eigen auto-tattoo te bepalen?

Voor de show
De 108 Tattoo Concept werd onthuld tijdens de Autosalon van Genève, zij-aan-zij aan de binnenkort verkrijgbare 108 die ook op deze Zwisterse show zijn debuut beleeft. Wat Peugeot's verdere plannen zijn met het vakkundig tatoeëren van modellen is niet kenbaar gemaakt. Waarschijnlijk blijft het bij een showauto.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Vanafprijs Peugeot 108 begint onder de 10 mille

Autonieuws
Peugeot 108 voor minder dan 10 mille
> Artikel lezen

De Peugeot 108 is officieel, met schuifdak!

Autonieuws
Peugeot’s nieuwe 108 is officieel, met schuifdak!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.