Autonieuws

Geëvolueerde Subaru Viziv 2 Concept onthuld

Subaru’s plannen voor een nieuwe crossover zijn in een volgend stadium van de evolutie beland. De Viziv 2 Concept is aangescherpt en heeft zichtbare stappen in het designproces gemaakt.

Een jaar geleden toonde Subaru de originele Viziv Concept aan het publiek, eveneens in Genève. Ten opzichte van dat studiemodel is er wel het een en ander veranderd. De Viziv 2 is zichtbaar dichterbij productiegereedheid, maar heeft aan uitstraling nog niet ingelost. En nu is het te hopen dat dat zo blijft. Subaru heeft er namelijk een handje van hoge ogen te gooien met conceptcars om vervolgens des te harder te vallen met de visueel nogal teleurstellende productiemodellen die daaruit voortkomen. De laatste WRX en Legacy zijn daar recente voorbeelden van.

Conceptstrategie
Gelijkenis met die eerdere Subaru's is de hoefijzervormige stijl van de koplampen die bij de tweede generatie van de Viziv een stuk kleiner zijn uitgevallen maar voortaan worden geflankeerd door twee grote, laag gepositioneerde schijnwerpers. De uit de kluiten gewassen mist- dan wel bermlampen doen ons meteen denken aan offroaden. Bij Subaru natuurlijk helemaal geen gekke gedachte. Het merk past immers sinds mensenheugenis permanente vierwielaandrijving toe op al haar modellen. 4x4 is hét handelsmerk van Subaru, al heeft de Japanse fabrikant altijd weer enige tijd geleden aangegeven dit te willen afzwakken omdat het proeft dat men dergelijke aandrijftechniek al meer associeerd met een negatieve houding ten opzichte van het milieu. Kolder natuurlijk en toch trekt Subaru het boetekleed aan door de Viziv 2 van hybridetechniek te voorzien. Een 1.6 liter turbo-boxermotor met directe brandstofinjectie drijft de wielen vóór aan, terwijl twee elektromotoren dat achteraan doen.

Active crossover
Hoewel er een kans bestaat dat Subaru zich nogmaals aan een concept gaat wagen alvorens er een productiemodel uit voortvloeit, is de inborst van die toekomstige verkoopklare crossover voor het merk zo klaar als een klontje. De uiteindelijke auto moet er naar eigen zeggen eentje zijn die aanzet tot ondernemen, actief zijn. En dat voor minstens vier volwassenen die in alle comfort lange reizen kunnen maken, terwijl de ophanging en aandrijflijn dus zeer toereikend zijn om ook buiten de geasfalteerde wegen te gaan.

Gerelateerde artikelen

Toekomstvisie: Subaru Viziv Concept

Autonieuws
Toekomstvisie: Subaru Viziv Concept
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Autonieuws
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
> Artikel lezen

Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe

Autonieuws
Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe
> Artikel lezen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.