Autonieuws

McLaren presenteert nu ook 650S Spider

Naast de 650S Coupé stelt McLaren meteen ook diens dakloze broer voor op de Autosalon van Genève. Z'n dakconstructie dankt hij aan de 12C Spider, en dus maakt hij gebruik van harde panelen en een verwarmbare glazen achterruit die ook als windscherm functioneert. Na een proces dat 17 seconden in beslag neemt is de omschakeling naar zonaanbidder voltooid.

McLaren liet al vanaf het moment dat ze de 650S presenteerden weten dat hij er als Coupé en Spider komen zou. Maar op de foto's lieten ze tot dusver enkel de Coupé zien. Ook de specificaties hadden betrekking op de gesloten variant. Vandaag geeft McLaren, voor iedereen die er zenuwachtig op heeft zitten wachten, uitsluitsel van diens prestaties. En precies zoals we hadden verwacht is de 650S Spider slechts marginaal trager dan de coupé. Naar 100 km/h spurten duurt bijvoorbeeld nog steeds 3 ronde tellen en naar 200 sprinten neemt maar twee tienden van een seconde extra in beslag - hij klaart de klus in 8,6 seconden. Reden van die 'vertraging'? Het met 40 kg toegenomen gewicht.

Prijs
En de prijs? Die is vastgesteld op € 313.750,-. Dat is aanzienlijk meer dan de 650S Coupé (€ 289.500,-) en bovendien ook 25 mille meer dan de MP4-12C Spider. Daarover gesproken, ondanks hardnekkige geruchten blijft dat model gewoon in productie. De 650S moet echt gezien worden als de overtreffende trap daarvan, niet als zijn vervanger.

Gerelateerde artikelen

Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS

Autonieuws
Nu officieel: 688 pk voor McLaren MSO HS
> Artikel lezen

Exclusief eerbetoon: McLaren 650S Spider Can-Am

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.