Autonieuws

Giugiaro Clipper is vooral heel ruim

Is het gerenommeerde designhuis Italdesign-Giugiaro het (tekenen) verleerd?! Je zou het haast menen. Want na de wrang ontvangen Parcour en Audi Nanuk quattro is de nu gepresenteerde Clipper een al evenzo weinig sensationele conceptcar.

Italdesign doet er zelf heel hoogdravend over, maar de Clipper bevat eigenlijk niets wereldschokkends. Ja, het is een een MPV die gezien z'n lengte van dik vier meter en breedte van bijna twee meter behoorlijk rechthoekig is, maar of dat nu zo bijzonder is? Ook de stoelopstelling van 2+2+2 is nu niet bepaald iets om over naar huis te schrijven en dat geldt eigenlijk voor het gehele interieur. Sterker, de Giugiaro Clipper, vernoemd naar de snelle, luxe schepen die rond begin 20ste eeuw over de wereldzeeën vaarden, wekt de indruk al in de showroom te kunnen staan. Dat getuigt weliswaar van raffinement, maar is dat het eerste denkbeeld dat je hebt bij een onthulling van het designhuis dat verantwoordelijk is geweest voor auto’s als de BMW M1, DeLorean DMC-12 en Maserati 3200 GT? De Clipper is zowaar nogal saai.

Vier veugeldeuren
Wat wel bijzonder is zijn de vier afzonderlijke vleugeldeuren. Een B-stijl kon daardoor ontbreken wat de instap naar het riante en met talloze high-res schermen bedeelde interieur vergemakkelijkt. Modern is de Clipper ook onder zijn ruim bemeten koets, want daar gaan twee krachtige elektromotoren schuil, eentje die de vooras aandrijft en eentje, die ook achterin ligt, die de achterwielen aanstuurt. Beide elektromotoren zijn elk 150 pk sterk en kunnen de Clipper een knappe topsnelheid van 204 km/h geven. Ook de actieradius mag er zijn, want die bedraagt volgens het designhuis, dat al weer enige tijd geleden geheel door de Volkswagen Groep werd ingelijfd, een bruikbare 540 kilometer. Dat is meer dan de veel aerodynamischere Tesla Model S.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.