Autonieuws

Rolls-Royce Ghost Series II: verfijning tot in detail

"Een onopvallende en weloverwogen modernisering", zo typeert Rolls-Royce de Ghost Series II. De in 2009 gepresenteerde Ghost start hiermee aan een tweede leven en doet dat vooral met meer moderne technologie aan boord.

Van een facelift spreek je bij een Rolls-Royce natuurlijk niet. Dat zou de stijl van het merk tekort doen. Maar feitelijk is het natuurlijk wel wat er gebeurt met de introductie van deze Ghost Series II. Het op detailniveau finetunen van de auto start bij het exterieur. De koplampunits, voortaan volledig uitgevoerd met LED-techniek, zijn subtiel herzien en ook de bumpers werden hertekend. De chromen inzetstukken in de luchtinlaten en het design van de lichtmetalen wielen mag eveneens aan de lijst van subtiele verbeteringen worden toegevoegd.

Hout
Het interieur werd zowaar nog subtieler herzien. De achterbank heeft aangepaste zittingen, het dashboard is van nog zachter leer voorzien en de wijzerplaten van de instrumenten en de klok tot op detailniveau aangepast. In de al zeer uitgebreide collectie houtsoorten is tevens Paldao en Walnutt Burr toegevoegd wat nog maar eens aangeeft op wat voor detailniveau Rolls-Royce het accent legt.

“Wat nog maar eens aangeeft op wat voor detailniveau Rolls-Royce het accent legt.”

Technologie

Technologisch ligt de lat in je woning, maar daarmee ook in de auto steeds hoger. Rolls-Royce levert vanaf heden dan ook WiFi in de Ghost en voorzag het Multimedia-systeem van een grondige update. Geen overbodige luxe, zo concludeerden wij toen we medio 2013 met de Ghost reden. Het 10,25 inch scherm is nieuw en van HD-kwaliteit en de draaiknop waarmee de functies ervan te bedienen zijn is voortaan uitgerust met een touchpad. In de geest van audioliefhebber Sir Henry Royce is een compleet nieuw audiosysteem ontwikkeld. De twee bass-speakers in de kofferbak vullen zeven in de cabine geplaatste speakers aan welke samen met twee ‘exciter’ luidsprekers in de dakbekleding voor een ongekende luisterervaring moeten zorgen. Om dat geluid continue op topniveau te houden wordt een microfoon gebruikt die het geluid van buitenaf constant bewaakt en de tooninstellingen op subtiele wijze aanpast. Als we Rolls-Royce moeten geloven wordt er een nieuwe standaard mee neergezet.

“Maar de lat op dit niveau ligt hoog. Heel hoog.”

Rijdynamiek

Rolls-Royce gaf bij de introductie van de Ghost aan dat zij dit model tevens zien als een auto waarin je als eigenaar zelf achter het stuur plaatsneemt. En met die gedachte is de rijdynamiek verder verbeterd. De opnieuw ontworpen voor- en achterveerpoten in combinatie met de nieuwe stuurinrichting (en het nieuwe stuurwiel) alsook de aangepaste dempers moeten de rijdynamiek verder verbeteren. Daar komt bij dat de Satellite Aided Transmission, die zijn intrede deed op de Wraith, ook op de Ghost geleverd gaat worden. De satelliet-ondersteunde transmissie gebruikt GPS-gegevens om de meest geschikte versnelling van de 8-traps automaat te kiezen en zodoende op basis van de situatie continue het beste uit de 6.6 liter V12 te halen. Alsof dat nodig zou zijn met een door twee turbo's geholpen 570 pk sterk blok. Maar de lat op dit niveau ligt hoog. Heel hoog.

Gerelateerde artikelen

Mansory misbruikt Rolls-Royce Ghost

Tuning & styling
Mansory misbruikt Rolls-Royce Ghost
> Artikel lezen

Rolls-Royce Ghost facelift treedt aan

Autonieuws
Rolls Royce Ghost facelift in de pijplijn
> Artikel lezen

Spofec doet wat Rolls-Royce niet durft

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Rolls-Royce glinstert met Suhail Collectie

Autonieuws
Rolls-Royce glinstert met Suhail Collectie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.