Autonieuws

Renault Clio RS als exclusieve Monaco GP

Ook dit jaar schittert er een Monaco GP-editie op de beursstand van Renault. Dit jaar echter niet op basis van de Mégane, maar van zijn kleine broertje, de Clio. Echter niet alle varianten vallen met de neus in de boter, slechts de RS profiteert van de speciale editie.

Het is niet de eerste keer dat Renault het exclusieve sausje uit de kast trekt om één van haar modellen opnieuw in de spotlights te zetten. Zo zagen we in 2011 nog een spierwitte Mégane in Genève op het toneel, dit jaar is het label beschikbaar gesteld voor de 200 pk sterke Clio RS. De unieke variant is in beperkte oplage verkrijgbaar en wordt leverbaar vanaf eind april.

Parelmoerwit
Uiteraard is de Clio RS 200 Série Limitée Monaco GP, zoals het model voluit heet, herkenbaar aan zijn parelmoerwitte lakkleur. Deze spierwitte tint wordt nogmaals kracht bijgezet door de in zwart uitgevoerde details zoals de buitenspiegelkappen, de voorspoiler, diffuser, achterspoiler en de deurgrepen. Ook helpen de standaard 17 inch of optioneel verkrijgbare 18 inch lichtmetalen wielen in dezelfde duistere tint een handje mee.

Donker thema
In het interieur zet Renault deze donkere kleurstelling voort. Zo zien we hoofdzakelijk zwarte en grijze tinten, vinden we grijze veiligheidsgordels en komen we tevens diverse elementen in Dark Metal tegen op het dashboard. Verder zijn de met leder beklede sportstoelen afgewerkt met grijze stiksels en op de dorpels prijken het serienummer en het Monaco GP-logo. Om de speciale editie van nog meer sjeu te voorzien hebben de Fransen ervoor gekozen de standaarduitrusting te verrijken met onder andere donkergetint glas, verwarmbare voorstoelen en het multimedia- en navigatiesysteem R-Link.

Zoals gezegd, de Clio RS Monaco GP is voor het eerst te aanschouwen tijdens de Autosalon van Genève en wordt tegen het einde van april leverbaar. De prijs van deze rappe Fransoos houd je van ons tegoed.

Gerelateerde artikelen

Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?

Autonieuws
Wat is dit voor dikke Renault Clio RS?
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Renault Clio R.S. 16: 300 pk en racegenen

Autonieuws
Renault Clio R.S. 16
> Artikel lezen

Facelift voor Renault Clio in aantocht

Spyshots
Facelift voor Renault Clio in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.