Autonieuws

Seat Leon Cupra 280 zet Nürburgring-record en krijgt Performancepack

Wat is die Seat Leon Cupra 280 een bommetje geworden zeg! Het Spaanse merk gaf al aan dat hij snel is, maar hij verbetert ook nog even het ronderecord voor voorwielaangedreven productieauto’s op de Nürburgring. Uitgerust met het Cupra Performancepack, dat Seat nu ook presenteert, zette hij een recordtijd neer.

De Renault Mégane RS is dus van z’n troon gestoten. Die had het record namelijk in handen met een rondetijd van 8 minuten en 7,97 seconden. Goed genoeg om bijna drie jaar recordhouder te zijn en dat is een hele prestatie. Seat streeft ze nu echter voorbij met de Leon Cupra 280. De hothatch duik onder de 8 minuten met een tijd van 7 minuten en 58,4 seconden. Een serieus scherpe tijd die niet alleen te danken is aan het vermogensverschil van 15 pk ten opzichte van de Mégane RS. Nee, daar schuilt meer achter.

Performancepack
Seat kondigt namelijk een nieuw Cupra Performancepack aan voor de Leon Cupra 280. Geen vermogensboost zoals dat bij de Golf GTI broeder is, maar puur bedoeld om het rijgedrag verder aan te scherpen. Het recept daarvoor bestaat uit een paar ingrediënten. High-performance Brembo remmen, speciale 19-inch velgen en Michelin Pilot Sport Cup 2 banden behoren tot die ingrediënten, tezamen met een aantal vooralsnog 'geheime' bestandsdelen. Seat moet het natuurlijk wel spannend houden, hè.

Cup Racer
De Leon Cupra 280 Performancepack zal tijdens zijn debuut op de Autosalon van Genève worden vergezeld door een racevariant. Seat start in mei weer met haar eigen Seat Leon Eurocup waar de 330 pk sterke auto zijn racedebuut maakt.

Nu te bestellen
Seat zet met dit Ringrecord en Performancepack een behoorlijk statement neer. Zeker aangezien wij een speciale band hebben met de Mégane RS maakt dit Ringrecord op ons behoorlijk indruk. Op jou ook? Je kunt er snel bij zijn, want de Seat Leon Cupra 280 is vanaf nu bij de dealers te bestellen. Zowel in driedeurs SC-variant als in vijfdeurs hatchback versie. Meerprijs van het Performancepack weten we nog niet, maar de normale prijzen waren natuurlijk al bekend. En wil je nog een beetje meer in de stemming komen? Deze video laat zien hoe Seat het record zette.

Gerelateerde artikelen

Seat onthult prijzen Leon Cupra 280

Autonieuws
Seat onthult prijzen Leon Cupra 280
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Renault verscherpt eigen ronderecord Nürburgring

Autonieuws
Renault verscherpt eigen ronderecord Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.