Autonieuws

SsangYong presenteert drie conceptcars

SsangYong laat de Seoel Motor Show niet ongemerkt aan zich voorbijgaan. Het merk presenteert er maar liefst drie conceptcars. De SV-R, XCT en XMT geven duidelijke kenmerken van Musso en Korando-opvolgers.

De Seoel Motor Show 2005 heeft als thema ´Fly high over the world´. Dit thema spreekt SsangYong wel delijk aan. Het merk wil een wereldwijd succesvolle autoproducent zijn. Ze hebben daarom de nodige moeite genomen om in Seoel maar liefst drie conceptcars te presenteren. Aangezien SsangYong maar een kleine autofabrikant is kunnen wij ons niet voorstellen dat het zomaar een paar losse flodders zijn. Productie moet dus wel degelijk mogelijk zijn.
 
SV-R: luxe SUV
De eerste conceptcar is de SV-R wat staat voor ´Sophisticated Vehicle on Road´. De SV-R is een SUV met een modern ontwerp dat zelfs een tikje futuristisch is. Het luxe interieur geeft volgens SsangYong al wel aan dat ze zich met deze auto richten op de ´verfijnde stadsbewoner´.
 
XCT: sportieve SUV
De XCT (‘neXt City Trendsetter’) is een zogenoemde Sports Utility Truck (SUT), die elementen van een SUV en een coupé in zijn ontwerp verenigt. De trefwoorden kracht, jeugd, uitdaging en stijl zijn volgens SsangYong op de XCT zeker van toepassing.
 
XMT: veelzijdige SUV
Bij het conceptmodel XMT gaan veelzijdigheid, sportiviteit en een modieus ontwerp hand in hand. Vandaar ook zijn naam, die is afgeleid van ‘eXtreme & Multi-purpose vehicle for Trailblazer’. De XMT combineert een hoge mate van veiligheid en het gebruiksgemak van een SUV met de verfijnde stijl van een sedan.
 
Toekomstmogelijkheid
Hoe mooi het ook allemaal klinkt, kort gezegd komt het erop neer dat SsangYong hard aan de toekomst werkt. De gepresenteerde auto´s zijn voorbodes voor de nieuwe Musso en Korando.

Gerelateerde artikelen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.