Autonieuws

Vernieuwde Volkswagen Polo BlueGT, CrossPolo en BlueMotion

De reguliere drie- en vijfdeurs Polo hebben we al in hun nieuwe jasje kunnen tonen, maar het gamma is door de jaren heen veel uitgebreider geworden. Volkswagen presenteert die vandaag. Maak kennis met de vernieuwde Polo BlueGT, de CrossPolo en een nieuwe BlueMotion-variant.

We beginnen bij de nieuwe BlueMotion TSI. Waar we helaas al meteen een manco bij op moeten merken. Het model komt namelijk niet in aanmerking voor 14% bijtelling, in tegenstelling tot zijn TDI-broeder die die felbegeerde status wel heeft. Het 1.0 liter driecilindertje zit met een uitstoot van 94 g/km net boven de grens. Dat neemt niet weg dat de 90 pk sterke BlueMotion TSI daardoor privé nog wel een heel interessante auto is. Zeker met zijn verbruik van ruim 1 op 24.

BlueGT
Iets minder zuinig, maar wel een stuk spannender, is de Volkswagen Polo BlueGT. De 1.4 TSI in die auto had voorheen 140 pk, maar krijgt een oppepper naar 150 pk. Een lekker sterk blok dus, zeker voor dit formaat auto. De BlueGT gebruikt cilinderuitschakeling om het verbruik (1 op 21) en de uitstoot te drukken. Evenals de 1.0 liter variant zit deze Polo BlueGT daardoor in de 20%-bijtellingsklasse.

CrossPolo
De avontuurlijke CrossPolo is eveneens aan de verjongingskuur onderworpen. Daarbij is zijn stoere look gebleven, maar ondergaat het model dezelfde wijzigingen als de reguliere Polo's. De bumpers zijn wat strakker getekend en de lichtunits vernieuwd. Twee nieuwe lakkleuren - Honey Orange en Titanium Beige - bieden je net even een iets andere keuze. Verder meldt Volkswagen dat 17-inch lichtmetalen wielen tot de standaarduitrusting behoren, evenals sportstoelen en contraststiksels in het interieur.

Het vernieuwde Polo-gamma staat volgende week op de Autosalon van Genève. Eind mei zullen de modellen hun weg naar de Nederlandse dealers vinden.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Polo First Edition al geprijsd

Autonieuws
Polo
> Artikel lezen

Gefacelifte Volkswagen Polo rijdt naakt door beeld

Spyshots
Volkswagen Polo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.