Autonieuws

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Bij een Opel Astra OPC schreeuwt men niet meteen om extra vermogen, de 280 paardjes zijn meer dan genoeg om het een serieus pittige auto te maken. Toch heeft Opel er een schepje bovenop gedaan en een straatlegale racer gecreëerd. Maak kennis met de Opel Astra OPC Extreme.

Compromisloos sportief, dat is wat Opel zelf van de OPC Extreme zegt. De auto is op en rond de Nürburgring ontwikkeld en is direct gebaseerd op de VLN-racer van Opel. Die werkt z’n races af op de ‘Groene Hel’, dus ze blijven dicht bij huis met deze extremist.

Vliegensvlug
Die compromisloze sportiviteit komt vooral terug in de wegligging van de OPC Extreme. Want dat is vooral door middel van gewichtsbesparing geoptimaliseerd. Veelvuldig gebruik van koolstofvezel maakt dat dieet mogelijk. De motorkap, wielen, achterspoiler en het dak zijn slechts een greep van de onderdelen waar in totaal 100 kilogram gewicht op is bespaard. Reken dus maar op vliegensvlug bochtenwerk en snelle acceleraties. Aan snelheid komt de Astra OPC Extreme namelijk niets tekort. Opel’s snelste krijgt ook de sterkste viercilinder ooit in een productie-Opel: een opgepepte 2.0 liter turbo die 300 pk naar de voorwielen stuurt. Die power wordt in toom gehouden door remschijven van de professionals van Brembo. 370 mm grote schijven welteverstaan, die speciale Extreme banden afremmen.

Tweezitter
Binnenin de Opel Astra OPC Extreme vind je een rolkooi in plaats van de achterbank, dus de kids moeten thuisblijven. In de wél aanwezige sportstoelen word je door vierpuntsgordels op je plaats gehouden. Eenmaal daarin gezeteld geeft een met suède overtrokken, CFRP stuur je de feedback die je wil voelen.

Afhankelijk van de populariteit van de Astra OPC Extreme gaat Opel hem in beperkte oplage bouwen. Volgende week staat hij in ieder geval op de Autosalon van Genève om z’n officiële debuut te maken.

Gerelateerde artikelen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.