Autonieuws

Het betere studieproject: 'Italiaanse' Hyundai PassoCorto

Hordes mensen scharen zich achter de bij vlagen spectaculaire conceptcars van Hyundai. Maar zodra het productiemodellen worden willen slechts weinigen er hun zuur verdiende centen aan uitgeven. Dat moet toch anders verlopen met deze zogenoemde PassaCorto. Gebouwd en ontworpen door de Italianen in opdracht en met steun van de Zuid-Koreanen. Wat een apparaat!

Extreem laag, behoorlijk breed, uiterst compact en een serieuze aandachtstrekker. Qua design heeft de Hyundai PassaCorto een beetje weg van de Lamborghini Egoïsta, vermengd met een vleugje Jaguar C-X75. Niet de minste auto’s om mee te vergeleken te worden. Oftewel, brengen dit ding, Hyundai!

Verbluffende prestaties
Maar houd wat betreft bouwwijze en techniek vooral de 4C van Alfa Romeo als vergelijkingsmateriaal in het achterhoofd. Ook de PassoCorto wordt namelijk aangedreven door een midscheeps geplaatste motor. Per slot van rekening eveneens een viercilinderturbo, maar dan eentje met een slagvolume van 1.6 liter en 270 pk. En de PassoCorto is bijzonder licht, niet meer dan 840 kilogram weegt hij (4C: 895 kg), en dat door veelvuldig gebruikt te maken van koolstofvezel. De potentiële prestaties van de slechts 1,16 meter hoge PassoCorto, die 4,1 meter lang en bijna 1,90 meter breed is, worden weliswaar niet prijsgegeven, maar het hoeft geen betoog dat die verbluffend moeten zijn.

Studieproject
Tenminste, als deze voor Hyundai-begrippen zeer extravagante tweezitter in productie gaat. Vooralsnog blijft het bij een studie, ontworpen door 16 getalenteerde studenten die de opleiding Master in Transportation Design volgen aan het Turijnse Istituto Europeo di Design. Op de Autosalon van Genève gaan ze hun nu al veelbelovende studieproject aan de ganse wereld tonen, hetzij nog wel op een schaal van 1:10. Maar dat zal de (voor)pret zeker niet mogen drukken.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Waar blijft de (ver)nieuw(d)e Hyundai i40?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.