Autonieuws

Serieuzer voorproefje van nieuwe Audi TT

De onthulling van de nieuwe TT is nabij en Audi is naar dat moment aan het toewerken door steeds een beetje meer (visuele) informatie prijs te geven over de al weer derde generatie. Na het geheel blootleggen van de cockpit en een hint in de juiste richting met een conceptcar vertonen deze officiële schetsen het meest serieuze voorproefje tot dusver.

De hoge Audi Allroad shooting brake als voorproefje voor de veel lagere TT, dat was nogal merkwaardig. Maar die crossover-concept had wel degelijk stijlelementen aan zich die we concreet gaan terugzien op de nieuwe TT. Zoals Audi ook beloofde. Sterker, de nieuwe TT is eigenlijk niets minder dan een denkbeeldig lichtjes in elkaar gedrukte Allroad shooting brake. Het vanuit alle richtingen scherper aangesneden front, de dito komlampen en de manier waarop de wielkasten zijn uitgeklopt, we gaan het allemaal over anderhalf week nogmaals bewonderen als in Genève het doek van de nieuwe TT wordt getrokken. Toch zijn er ook enkele verschillen. Let bijvoorbeeld maar eens op het Audi-embleem. De vier ringen zijn bij de Allroad, maar ook de huidige TT, nog gesitueerd in de grille. Bij de nieuwe zijn ze verhuist naar de motorkap. En daar hoort tevens een subtieler formaat bij.

Terug naar toen
Evenals de voorzijde is de kenmerkende kont van de nieuwe TT veel strakker dan voorheen, maar de evolutie is hier niet zo groot als vooraan. Nu al een mooi detail lijkt de geïntegreerde, vast spoiler die over de gehele breedte van de achterzijde loopt. Is dat Audi’s (esthetische) oplossing voor de automatisch uitklapbare spoiler zoals we die momenteel op de TT vinden? Het zou heel goed kunnen, want Audi’s idee was om de derde dichterbij de eerste generatie te brengen. De oer-TT is immers de auto waar hordes autoliefhebbers van zijn gaan houden vanwege de impact die hij had.

Bomvol technologie
Bij het interieur willen we niet te lang stilstaan; daar hebben we onlangs nog over geschreven en de eerste afbeeldingen daarvan spreken bovendien boekdelen. Audi stopt de nieuwe TT bomvol elektronica, dat vooral tot uiting komt in het volledig digitale instrumentarium, een primeur voor het merk. Onderhuids dan weer weinig nieuws, verwachten we. Het motorpalet, hetzij weer iets krachtiger en tegelijk zuiniger, zal vrijwel overeenkomen met dat wat we gewend zijn. Maar daarover en andere details ongetwijfeld spoedig meer.

Gerelateerde artikelen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Enorm digitaal instumentarium in nieuwe Audi TT

Autonieuws
Enorm digitaal instumentarium in nieuwe Audi TT
> Artikel lezen

Audi Allroad shooting brake geeft voorproefje nieuwe TT en meer...

Autonieuws
Audi Allroad shooting brake
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.