Autonieuws

Coupé-achtige SUV: Chevrolet T2X

Tijdens de Seoel Motor Show zal Chevrolet de T2X presenteren. Het is een zogenaamde Sport Utility Coupé, die de lijnen van een coupé en een SUV combineert. Chevrolet wil met de T2X conceptcar de publieke reacties peilen.

Vorig jaar presenteerde Chevrolet in Parijs de S3X. De vijfdeurs SUV zal begin 2006 in productie worden genomen en ook in Europa leverbaar worden. Chevrolet presenteerde de auto allereerst om de reacties van het publiek te polsen. Die reacties waren zeer positief en dus genoeg reden voor productie.
 
T2X en Statesman sedan
In Seoel wordt van 30 april tot en met 8 mei de Seoel Motor Show 2005 gehouden. De show vindt voor de vijfde keer plaats en GM Daewoo Auto & Technology presenteert daar de T2X. Daarnaast presenteren de Koreanen de Statesman, de eerste luxe sedan van GM DAT.
 
Jonge doelgroep
Voor Europa is de T2X een belangrijke conceptcar, want wanneer de reacties positief zijn gaat de auto in productie en komt ´ie ook naar Europa. Chevrolet richt zich met de T2X op een jonge doelgroep tussen de twintig en dertig jaar, die er een actieve en individuele levensstijl op nahouden. Dat is ook terug te zien in het dynamische ontwerp van de auto. De T2X combineert de lijnen van een SUV met die van een coupé.
 
Praktisch
De combinatie tussen SUV en coupé betekent ook dat de T2X de praktische eigenschappen van een SUV mee zal krijgen. Zo zal de auto een ruim en veelzijdig interieur krijgen. De auto meet 4,32 m in de lengte, 1,86 m in de breedte en heeft een wielbasis van 2,71 m. Het interieur is toegankelijk via vier deuren. De achterste twee scharnieren open in tegengestelde richting en een ´gewone´ B-stijl ontbreekt. De middenconsool loopt van voren helemaal door tot achteren. Deze lijn komt ook in het dak terug waar ook opbergvakjes een plekje hebben gevonden.
 
Productie mogelijk
Als de auto positief wordt ontvangen is productie zeer goed mogelijk. "De T2X biedt een enorm potentieel en het is niet ondenkbeeldig dat een aan de T2X zeer nauw verwante auto in de nabije toekomst in productie zal gaan", aldus David Lyon, Executive Director of Design van GM Daewoo.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.