Autonieuws

Volvo scheept Ocean Race Editions naar Genève

Precies veertig jaar na het eindigen van de eerste Volvo Ocean Race presenteert Volvo de nieuwste Ocean Race Editions van de 40-, 60- en 70-serie. Dit keer zijn ze niet alleen in het kenmerkende blauw verkrijgbaar, maar voeren subtiele juist kleuren de boventoon.

Het is alweer de vijfde keer dat het Zweedse merk speciale edities uitbrengt ter ere van de Ocean Race. Er wordt groots uitgepakt: de gehele V-reeks en de XC60 en XC70 kregen een nieuw uiterlijk aangemeten. Onderling wordt nog wel onderscheid gemaakt, maar daar komen we zo op. Alle Ocean-modellen zijn in vier kleuren te bestellen, te weten Bright Silver, Crystal White, Black Sapphire en het opvallende Ocean Blue II. De V40 en V40 XC Ocean Race combineren deze kleuren met 17 inch, zevenspaaks Portunus velgen. Op bovenstaande afbeelding zie je ze, maar dan een inchmaatje groter zoals de V60 en XC60 Ocean Race deze kreeg aangemeten.

Oranje boven
In het lederen interieur van alle uitvoeringen komt de kleur oranje geregeld terug. Alle stiksels zijn namelijk in deze felle tint uitgevoerd, en het Volvo Ocean Race logo komt in het oranje terug op verschillende plaatsen in de auto. Zo tref je het embleem op de hoofdsteunen, in de vloermatten en in de deurpanelen.

Illuster
Grote verantwoordelijke voor de sportieve inborst van de Ocean Race Editions is een dynamisch gekalibreerd chassis, dat voor het eerst gecombineerd wordt met de van nature robuuste XC70. Datzelfde chassis zorgt ervoor dat de koets van de chiquere V70 eveneens met enkele millimeters zakt. Hoogglans zwarte details en optionele zwarte turbinevelgen doen hier een duitje bovenop en geven de stationwagons een illustere uitstraling. In Ocean Race-trim heeft de 70-serie volgens Volvo net dat beetje extra pit dat het voorheen nog niet had.

Op de Autosalon van Genève van volgende maand zijn de Volvo Ocean Race Editions te bewonderen.

Gerelateerde artikelen

Volvo lanceert Volvo Ocean Race Editions

Autonieuws
Volvo lanceert Volvo Ocean Race Editions
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Nautische Volvo´s V70, XC70 en XC90

Autonieuws
Nautische Volvo´s V70, XC70 en XC90
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.