Autonieuws

Rinspeed richt Tesla Model S in als rijdend penthouse

Geen Autosalon van Genève is compleet zonder Rinspeed. Het Zwitserse bedrijf toont er elk jaar weer een knotsgekke maar allesbehalve hersenloze creatie. Was het vorig jaar de iChangE die met zijn adaptieve vorm de show stal, tijdens de naderende editie vestigt Rinspeed de aandacht op de XchangE, een super-de-luxe rijdend kantoor op basis van de Tesla Model S.

Voor de verandering oogt de Rinspeed XchangE eens niet zo dat we ons eerst eens flink achter de oren moeten krabben. Op een paar kleurrijke details na lijkt het net een Tesla Model S als elke andere. Maar dan open je portieren en wordt alles anders. We hebben het al vaker gezegd: volledig autonoom rijden is dichterbij dan voor mogelijk wordt gehouden. Vele grote autofabrikanten naderen het einde van de ontwikkelingsfase van deze complexe technologie en Rinspeed speelt daar – zoals het dat steevast doet – alvast ingenieus op in.

Sterke visie
Rinspeed's CEO Frank M. Rinderknecht verklaart: “Bij het reizen in een zelfrijdende auto hoeft men niet langer op de weg te letten, maar tot nog toe is er geen bedrijf met een logische oplossing gekomen voor het perspectief van de inzittenden.” En daar lijkt de voorman een goed punt te hebben. Want als de bestuurder zich niet meer met chaufferen hoeft bezig te houden, hoe kun je het interieur dan zo functioneel en vóóral plezierig mogelijk indelen? Rinspeed geeft daarop antwoord aan de hand van de uiteraard volledig elektronische XchangE.

Zorgeloze entertainment
Noem het een rijdend kantoor of een rollende speelhal, je kunt het zo gek niet bedenken of de van binnen grondig verbouwde Tesla Model S kan deze rol vervullen. Het multifunctionele interieur van de XchangE zit boordevol technologische hoogstandjes. Zo heeft de auto de beschikking over steer-by-wire-technologie, afkomstig uit de straalvliegtuigindustrie. Daarmee kan het stuur over het gehele dashboard verplaatst worden, zodat het voor inzittenden niet langer in de weg zit. Ook werden er businessclass-achtige vliegtuigstoelen bevestigd en zijn er tal van systemen op het gebied van veiligheid en entertainment geïnstalleerd. Het is mogelijk om te internetten, films te kijken, te gamen, maar ook om uitgebreid te vergaderen. En dat allemaal terwijl het landschap aan je voorbij flitst.

Gerelateerde artikelen

Rinspeed Budii: rijderswissel van de wacht

Autonieuws
Rinspeed Budii
> Artikel lezen

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Autonieuws
> Artikel lezen

Rinspeed showt interieur van autonome XchangE

Autonieuws
Rinspeed showt interieur van autonome XchangE
> Artikel lezen

Fantasie in Rinspeed Etos laat je mond openvallen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten

Autonieuws
Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.