Autonieuws

Weinig verhullende foto’s nieuwe Renault Twingo gelekt

Renault had de onthulling van de nieuwe Twingo eigenlijk gepland voor de Autosalon van Genève, maar er zijn een kleine maand voor tijd toch overduidelijke foto’s uitgelekt dankzij een Duits magazine.

De styling van het fameuze A-segmentertje doet ons erg denken aan de Fiat 500, een model dat met recht een succesnummer genoemd kan worden. Misschien heeft Renault wat gespiekt bij de Italiaanse concurrent, maar dan is dat alleen bij het uiterlijk gebleven. Onder de carrosserie zijn het namelijk twee compleet verschillende auto’s. Een auto waarmee de Twingo daarentegen wel onderdelen deelt is de nieuwe Smart ForFour. Een krachtbron pal boven de achteras gecombineerd met achterwielaandrijving is namelijk een concept dat beide auto’s gaan hanteren. Uniek!

Morgen meer
Verder is er nog maar weinig bekend over de Renault Twingo. We kunnen enkel speculeren over de motorisering en andere details, al verwachten we wel dat de 0.9 liter TCe van Renault dienst zal doen in de Twingo. Morgen hebben we naar alle waarschijnlijkheid meer details.

Gerelateerde artikelen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.