Autonieuws

Nieuwe Honda Civic WTCC draait warm

Touringcarversies van productiewagens, wij houden er van. De sport is door de jaren heen echter onderhevig geweest aan flinke innovaties op technisch gebied. Om bij de tijd te blijven komt Honda nu met hun Civic voor het 2014 World Touring Car Championship.

De grootste verandering die het deelnemersveld van de touringcar-kampioenschappen door de tijd meegemaakt heeft is de hoeveelheid downforce en grip die de auto’s bezitten. Wijde, lage bodykits en gigantische vleugels laten de bolides aan het wegdek plakken alsof het F1-auto's zijn. Je zou denken dat het een grote verbetering is, maar het komt niet zonder kritiek. Liefhebbers missen een stuk emotie in de sport die er vroeger wel was. De wagens zijn eigenlijk te goed geworden.

Grip, grip en nog eens grip
De kritiek weerhoudt Honda er uiteraard niet van om haar nieuwe Civic voor het nieuwe WTCC-seizoen klaar te stomen. Op het Aragon circuit in Spanje werden afgelopen week de eerste openbare testen uitgevoerd met een gecamoufleerde bolide. De bodykit is zowaar nog breder en lager geworden, en de achtervleugel doet er een schepje bovenop. De uitgeklopte wielkasten herbergen wielen die voornamelijk aan de achterkant een flink negatief camber hebben. Grip, grip en nog eens grip!

Voorbode voor de Type-R
Voor Honda is de deelname aan het WTCC er eentje met een achterliggende reden. De Honda Civic Type-R staat namelijk voor een onthulling in 2015 gepland. Een knallende deelname aan het WTCC van dit jaar is dan een goede voorbode voor die ultieme - straatlegale - Civic. Een slim marketingtrucje dat ze in 2012 al eens toepasten voor het huidige model.

Titelprolongatie
De Civic zal zijn works-races rijden onder de vlag van het ‘Castrol Honda World Touring Car Team’ en zal bestuurd worden door twee coureurs van het J.A.S. Motorsport Team, Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro. Private teams Zengő Motorsport en Proteam Racing sturen hun Civics op hun beurt de baan op bestuurd door, respectievelijk, Norbert Michelisz en Mehdi Bennani. Honda heeft in het afgelopen seizoen vier keer de winst gepakt in het WTCC, en gaat aankomend seizoen uiteraard voor de titel. De Japanners willen namelijk zowel de prijs voor beste autofabrikant als de prijs voor beste coureur winnen. Of ze dat gaan halen is de vraag, rallylegende Sébastien Loeb gaat namelijk voor Citroën de circuits op.

Gerelateerde artikelen

Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in

Spyshots
Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Civic: mét turbomotor

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic
> Artikel lezen

Mooi rood is niet lelijk op de Honda Civic Type R

Fotogalleries
Honda Civic Type R
> Artikel lezen

Honda gaat WTCC-rijden met de Civic

Autonieuws
Honda gaat WTCC-rijden met de Civic
> Artikel lezen

Honda warmt op voor Civic Hatchback Concept

Autonieuws
Honda Civic Concept
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers

Autonieuws
Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.