Autonieuws

Suzuki Alto wordt vervangen door deze Celerio (Update: motorspecificaties)

De Suzuki Alto is al jaren een gevestigde naam in het A-segment. De vijfde generatie doet echter al vanaf 2009 dienst en is langzamerhand wat naar de achtergrond verdwenen. Suzuki vervangt hem in 2015 met de Celerio, die een stuk groter wordt.

Update 4 maart 2014: Vandaag heeft Suzuki bekendgemaakt welke motor de Celerio gaat krijgen. Het wordt een 1.0 liter driecilinder die 67 pk levert. Maar wat vooral belangrijk is, is de uitstoot van het blok. Die komt op 85 gram CO2/km, wat hem dit jaar nog in de 14% bijtellingsklasse neerzet voor zakelijke gebruikers. De lage uitstoot zorgt natuurlijk ook voor een gunstige aanschafprijs, dus voordelen alom.

De verkoopcijfers van de kleinste telg van het Japanse merk in Nederland spreken boekdelen. Een gemiddelde jaarlijkse daling van 25% vanaf 2010 heeft Suzuki langzaam maar zeker uit dit segment doen verdwijnen. Het komt dan ook beslist niet ongelegen om de Alto te vervangen. Naast de nieuwe naam - de naam Alto werd al sinds 1979 gebruikt - is de grootste verandering de grootte van de auto.

De kleinste is de grootste
A-segmenters worden niet meteen geassocieerd met veel binnenruimte. Logisch, in de meeste van deze modellen zit je vanzelfsprekend niet ruim. De Alto was daar niet anders in, maar de Celerio gooit het over een andere boeg. De auto wordt met 10 centimeter verlengd naar 3,60 meter, en met zijn hoogte van 1,54 meter staat hij 7 centimeter hoger dan zijn voorganger. Dit garandeert volgens Suzuki de grootste interieur- en bagageruimte in zijn klasse. De Celerio moet het dus van zijn ruimte hebben, wat hem onderscheidend maakt ten opzichte van de concurrentie. Of het aanslaat is echter de vraag. Want wie in het mini-segment shopt, laat het over het algemeen niet op een centimetertje meer of minder aankomen.

Meer informatie is op dit moment niet beschikbaar. Suzuki heeft de Celerio aankomend weekend op hun stand staan in Delhi, tijdens de Auto Expo. De officiële presentatie staat gepland voor de in maart geplande Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.