Autonieuws

Audi RS 4 Avant Nogaro brengt ode aan RS 2

Audi presenteerde 20 jaar geleden zijn eerste RS-model: de RS 2 Avant. Om deze mijlpaal te vieren introduceert Audi de RS 4 Avant Nogaro selection. Hij is uitgevoerd in de traditionele RS-kleur Nogaro blue en mocht voor de gelegenheid samen met de RS 2 de studio in.

Het is vooral de exclusieve kleur Nogaro blue pareleffect die deze RS 4 Avant kenmerkt. Want ondanks dat Audi de 20 inch wielen, de remschrijven in ‘wave-design’ en de remklauwen met RS-logo’s graag ook vermeldt zijn die niets nieuws voor de RS 4. Wel bijzonder is dat de Super-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn uitgevoerd in een combinatie van zwart Valcona-leer en Nagaro blue Alcantara. De met leer beklede onderdelen zoals het stuur en de pookknop zijn bovendien met blauwe stiksels afgewerkt en diezelfde kleur vinden we ook als accent terug in de carbonstrips.

RS 2
Zoals gezegd heeft de RS 4 zijn kleur ontleend aan de RS 2 uit 1994. De tint was destijds een optie en is een hommage aan de overwinningen die Audi in 1993 op het circuit van Nogaro behaalde in het Franse Toerwagenkampioenschap. De RS 2 liet een stukje van die circuitbeleving op de openbare weg los en zodoende werd het allereerste RS-model van Audi geschapen. Leuk detail is dat de heren uit Ingolstadt de auto niet alleen samen met Porsche ontwikkelden - zoals velen wellicht wel weten - maar dat de assemblage ook daadwerkelijk in Stuttgart-Zuffenhausen plaatsvond. In de tussentijd is er veel veranderd, de RS 2 werd aangedreven door een 2.2 liter vijfcilinder turbomotor met 315 pk terwijl de RS 4 Avant tegenwoordig over een V8 beschikt met 450 pk. En dat is niet alles, moet je eens kijken hoe het RS-gamma van Audi zich in die 20 jaar heeft ontwikkeld en Quattro GmbH zich een zelfstandige tak mag noemen.

Gerelateerde artikelen

Jon Olsson een RS 6+, jij deze Abt RS 4-R?

Tuning & styling
> Artikel lezen

Vanafprijs voor nieuwe Audi RS4 Avant

Autonieuws
Vanafprijs voor nieuwe Audi RS4 Avant
> Artikel lezen

Sportauto zonder compromissen: Audi RS4

Autonieuws
Sportauto zonder compromissen: Audi RS4
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.