De nieuwe Mercedes C-klasse, zoveel kost ‘ie

De nieuwe Mercedes C-klasse gaat volgende maand in productie en daar hoort natuurlijk een prijslijst bij. Onderstaand vind je de vanafprijzen van de eerste drie motoropties voor de nieuwe C-klasse limousine.

We beginnen met de benzinemotor van de C180. De 1.6 liter viercilinder, die 156 pk doet, zet je € 36.995,- terug. Dan heb je overigens de handgeschakelde basisuitvoering van de vierdeurs C, die 116 g/km CO2 uitstoot en zodoende in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Vink je echter de 7G-TRONIC PLUS automaat aan, dan kost dat je een kleine 4 mille en komt de auto boven de 20% bijtelling grens.
Wie liever wat extra benzinegedreven kracht met z’n rechtervoet bedient kan voorlopig terecht bij de C200. De 2 liter krachtbron levert 184 pk en zorgt ervoor dat de limousine vanaf € 39.995,- in de prijslijst staat. De automaat doet hier een schepje bovenop en brengt het totaal op € 42.536,-.

Diesel, voordelig voor de portemonnee

Dieselen kan vooralsnog alleen in de C220 CDI BlueTEC, die 170 pk uit zijn 2.1 liter viercilinder haalt. Aantrekkelijk aan deze versie is de bijtelling: zowel met handbak als automaat is dat 20%. De versie met drie pedalen heeft een vanafprijs van € 42.995,-. Wil je de automaat met zeven verzetten, dan kost dat je minimaal € 46.603,-.

Eyecandy

Natuurlijk wil het oog ook wat. Mercedes speelt daar handig op in door de prijzen van zowel de Ambition- als Prestige optiepakketten te vermelden. Het Ambition pakket voegt bovenop de standaarduitrusting opties als een LED Intelligent Light System, cruisecontrol en een actieve parkeerassistent toe. Het pakket staat te boek voor € 3.000,-. Tel nogmaals hetzelfde bedrag bij de prijs op en je zit op het niveau van het Prestige pakket. Die voegt op zijn beurt weer opties als lederen bekleding en stoelverwarming toe, bovenop de opties van het Ambition pakket. 
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties