Autonieuws

Preview nieuwe Renault Trafic en Opel Vivaro

Renault en Opel werken achter de schermen al een aantal jaren aan hun opvolger voor de huidige Trafic en Vivaro. Vandaag geven ze ons een glimp van de beide modellen. Een veelbelovende eerste indruk.

Er begint een hevige strijd los te barsten in het segment van de bestelauto’s en daarvan afgeleide personenvarianten. Tijdens een lange reis zijn we al onder de indruk geraakt van de standaard die Ford met de Tourneo Custom heeft neergezet en nu we de nieuwe Mercedes V-klasse hebben gezien weten we dat de lag alweer hoger ligt. Renault en Opel mengen zich nog dit jaar in de strijd met hun nieuwe Trafic en Vivaro.

Meer luxe
Beide merken geven aan dat efficiënte motoren en betere prestaties een belangrijk speerpunt hebben gevormd. Bovendien zullen de modellen leverbaar worden met de nieuwste technologie en uitrusting die we kennen uit personenauto’s. Precies wat Ford en Mercedes ook hebben gedaan.

Eigen identiteit
Ondanks de gezamenlijke ontwikkeling hebben beide merken meer dan ooit hun eigen draai aan het model gegeven. De complete voorzijde is voor beide merken specifiek ontworpen om zodoende hun eigen identiteit te laten spreken. Het puur uitwisselen van de merklogo's - waarbij sprake was met de huidige modellen - is daarmee verleden tijd als de modellen deze zomer op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Mercedes V-klasse: toonaangevend

Autonieuws
De nieuwe Mercedes V-klasse
> Artikel lezen

Opel Vivaro Performance Concept: gelimiteerde spor

Tuning & styling
Opel Vivaro Performance Concept: gelimiteerde spor
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.