Autonieuws

Audi S3 Plus voert de druk op bij RS3

Als we dat hadden geweten hadden we ons laatste artikel – over de Volkswagen Golf R Evo – wel gecombineerd met dit nieuws over Audi. Want wat blijkt: ook de Ingolstadters werken aan een kanon dat het vizier richt op de (motor)prestaties van de Mercedes A 45 AMG.

Waarom komt het nieuws over een supersnelle Audi S3, vermoedelijk S3 Plus genaamd, niet als een donderslag bij heldere hemel? Nou (en je voelt ‘em vast al wel aankomen) omdat het nogal wiedes is dat Audi de kans op een eigen supersnelle hot hatch niet laat liggen als de middelen daarvoor voor het oprapen liggen. Het schijnt zelfs zo dat de Golf R Evo en de S3 Plus simultaan, maar in eigen kamertjes worden ontwikkeld met aan het hoofd voormalig motorgoeroe bij AMG, Friedrich Eichler, die tussen beide zustermerken pendelt. Alleen het introductiemoment vindt mogelijk op een ander tijdstip plaats. En het kan vanwege hiërarchische afspraken binnen de Volkswagen Groep zijn dat de S3 Plus nog ietsje krachtiger wordt dan de Golf R Evo, al is dat bij de Golf R en S3 niet het gebeurd.

Druk op RS3
Insiders denken dat de S3 Plus een vermogen rond 380 pk toegespeeld krijgt, wat nog eens zo’n 80 pk meer is dan de al niet malse auto waarop hij is gestoeld. Dat is fantastisch nieuws voor petrolheads die met de A 45 AMG alsook de CLA-variant van die Mercedes nog niet genoeg aan hun trekken kwamen, maar het legt nogal een druk op de schouders van de toekomstige RS3.
Momenteel ontwikkelt deze 340 pk en was 40 pk erbij voor de volgende generatie juist een voldane stap voor velen geweest. Echter met een S3 Plus in de maak moet dat daarop op z’n minst een verdubbeling zijn om de meerwaarde van de volgende RS3 te rechtvaardigen. Gelukkig kan Quattro GmbH buigen over een cilinder en 500 cc meer. Want als een geblazen 2.0 liter viercilinderturbo tot ongelofelijke vermogensafgiftes in staat is, dan moet dat ook lukken met een 5-cilinderturbo.

Gerelateerde artikelen

Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk

Tuning & styling
Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Audi A3 Limousine ook meteen als S3

Autonieuws
Audi A3 Limousine ook meteen als S3
> Artikel lezen

De nieuwe Audi S3 Sportback knalt erin

Autonieuws
De nieuwe Audi S3 Sportback knalt erin
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.