Autonieuws

Design Fiat 500X riekt naar MINI Countryman

Als de MINI Countryman weet te slagen, kan de Fiat 500X dat ook. Toch?! Zo simpel liggen de zaken natuurlijk niet, maar wij zijn zeker niet de enigen die de Italianen ervan betichten dat ze soms iets te nadrukkelijk hun vizier in westelijke richting draaien. De op stapel staande 500X lijkt daarvan het volgende bewijs.

De manier waarop Fiat een loopje neemt met de 500 heeft verdacht veel weg van MINI’s expansiedrang rond de reïncarnatie van de Mini. En alsof dat niet risicovol genoeg is, beginnen de modellen van het Italiaanse merk ook nog eens meer dan twee druppels water op dat van het Britse te lijken. Anderhalf jaar geleden trokken we die conclusie al, en met deze gelekte patenttekeningen van de 500X zijn we niet van plan daarop terug te komen. Wat overigens niet wil zeggen dat de eindelijk naderende 500X wel eens een leuke auto kan zijn of op z’n minst de charmantste Fiat sinds tijden.

Jeepster
Fiat heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de 500X is ontwikkeld in samenwerking met Jeep, dat overigens een eigen derivaat op de markt gaat brengen met de vermoedelijke naam Jeepster. En waarom zouden ze dit ook verzwijgen? Kijk naar de uitstraling van de 500X en denk daarbij de identiteit waarmee Jeep groot en beroemd is geworden. We gaan er zodoende enigszins van uit dat de 500X – met optionele 4x4 – niet vies is van een beetje blubber, wat nooit verkeerd kan zijn. De motoren die dit welkome verzetje geven komen bijna als vanzelfsprekend uit de overige 500-leden, de 500L en 500L Living.

Gerelateerde artikelen

Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X

Autonieuws
Fiat plant opvolger Sedici genaamd 500X
> Artikel lezen

Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt

Autonieuws
Fiat 500XL opnieuw opgedoken; nu compleet naakt
> Artikel lezen

Officieel: Fiat 500XL heet 500L Living

Autonieuws
Officieel: Fiat 500XL heet 500L Living
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.