Autonieuws

Fiat Punto veel goedkoper en terug naar 14% bijtelling

Fiat heeft de Punto nog eens goed onder de loep genomen en zag dat het beter kon. Het gevolg is een gedaalde CO2-uitstoot waarmee het model in Nederland terug in de bijtellingsklasse van 14% is en de importeur doet daar nog eens een flinke prijsdaling bij bovenop.

De Punto, die naar verluid binnenkort aftaait, is er voortaan vanaf € 11.495,-. En dat is volgens Fiat Nederland een prijsverlaging van € 2.500,-. De versie met 1.3 Multijet 80 onder de kap is zelfs met € 3.600,- in prijs gedaald en kost nu € 13.195,-. Extra aantrekkelijk voor de zakelijke rijder is dat deze diesel weer in aanmerking komt voor 14%. Als gevolg van een voldoende lage uitstoot moeten kopers echter wel genoegen nemen met minder vermogen van 80 pk ten opzichte van 86 pk voorheen. Ook enkele ‘ aerodynamische aanpassingen’ hebben eraan bijgedragen dat de dieselende Punto schoner is geworden.

Benzine juist krachtiger
Ook goed voor 14% bijtelling, maar juist krachtiger geworden is de Punto TwinAir Turbo. Fiat heeft de 900 cc tweecilinder opgevoerd van 85 naar 100 pk en wist desondanks de uitstoot ervan naar beneden te brengen. Fiat Nederland is hiermee zelfs zo in zo’n nopjes dat de 85 pk-versie meteen uit de prijslijsten is geschrapt.

Airco nu standaard
Bovenop de forse prijsverlaging voegt de importeur ook nog airco toe aan de standaarduitrusting. Daarnaast introduceert het merk de Punto Street, een nieuw model die de Edizione Cool-uitvoering vervangt en diens standaarduitrusting uitbreidt met het Blue&Me-communicatiesysteem en TomTom-voorbereiding. Ook is de Punto Street te herkennen aan de 15 inch lichtmetalen velgen, de dakspoiler en de zij-skirts. De prijs ervan begint bij € 11.995,-.

Gerelateerde artikelen

Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet

Autonieuws
Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet
> Artikel lezen

Fiat investeert 9 miljard, maar schrapt Punto

Autonieuws
Fiat steekt 9 miljard euro in verse modellen
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.