Autonieuws

'BMW M235i Racing testlaboratorium voor M2'

De 2-serie Coupé is nog niet eens gelanceerd of BMW heeft ervan al tal van verschillende uitvoeringen tentoongespreid. De laatste toevoeging en ietwat vreemde eend in de bijt is deze uitgemonsterde M235i Racing, een volbloed racer en daarmee een potentieel testlaboratorium voor de wel straatlegale toekomstige M2.

Als we de berichten mogen geloven zal de gedoodverfde M2 in de loop van 2016 te koop zijn voor Jan en alleman. Met de M235i Racing heeft BMW dus nog eventjes om zich voor te bereiden op deze straatlegale scheurneus die natuurlijk wel sneller en beter moet zijn dan de 1-serie M Coupé. En dat zal niet mee vallen gezien dat M-apparaat wordt gezien als één van de lekkerste rijijzers van het afgelopen decennia.

Klantenteams
Dat de M235i Racing eigenlijk bedoeld is voor privéteams die willen deelnemen aan VLN-races of de 24 Uren van de Nürburgring-Nordschleife zal voor BMW M geen belemmering zijn om voor eigen gewin extra kennis en kunde te vergaren voor toekomstige projecten als bijvoorbeeld de zonet geopperde M2. Bovendien kent de M235i Racing een geheel eigen klasse waardoor de communicatielijnen tussen klantenteams en BMW Motorsport en daarmee BMW M GmbH lekker kort zijn. Win-win dus en zodoende denken wij dat de M235i Racing zeker zijn vruchten gaat afwerpen op de overigens nog niet officeel aangekondigde M2.

60 mille
Het mag geen verrassing zijn dat de M235i Racing sterk is gebaseerd op de 235i die binnenkort vanaf € 59.500,- bij de dealer is te verkrijgen. Voor € 500,- meer heb je de M235i Racing, met voorin de neus eenzelfde 3.0 liter zes-in-lijn met TwinPower Turbo-technologie en een vermogen van 333 pk en 450 Nm. Uiteraard is de M235i Racing bij aankoop alvast geheel klaargestoomd om door de FIA goedgekeurd te worden, en dat betekent voorzien van onder meer een rolkooi, brandbluster, racekuipjes met 4-puntsgordels en een speciale en een extra veilige brandstoftank.
Voor maximale prestaties is de M235i Racing uitgerust met zoal een sperdifferentieel, race-uitlaatsysteem, instelbare dempers van KW, ophanging van H&R en krachtigere remmen. Daarbij is de spoorbreedte een stuk breder dan dat van de straatlegale M235i voor meer grip in de bochten, een kenmerk waaraan de 1-serie M Coupé juist zijn visuele aantrekkingskracht te danken heeft.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Eng gewoon: 512 pk in een BMW 1-serie

Tuning & styling
Eng gewoon: 512 pk in een BMW 1-serie
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé

Tuning & styling
G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.