Prijs Volkswagen Sportsvan vanaf € 22.690,-

In de aanloop naar de marktintroductie in juni heeft Volkswagen de nieuwe Sportsvan alvast in de prijslijsten opgenomen. De prijzen van de opvolger van de Golf Plus start bij € 22.690,-.

Ondanks dat de Volkswagen Sportsvan pas over 5 maanden in de showroom staat is hij nu al te bestellen. Dat kan vanaf net geen 23 mille en voor dat geld rijd je de 1.2 liter TSI met 85 pk, gekoppeld aan een manuele 5-bak in de basisuitvoering Easy. De 1.4 liter TSI Comfortline met 125 pk en handgeschakelde 6-bak is er vanaf € 28.190,- terwijl deze motor in combinatie met de 7-traps DSG-automaat minstens € 30.790,- kost. De meest luxe benzine is de 1.4 TSI in de bekende Highline-uitvoering. Voorzien van een manuele 6-bak staat die in de boeken vanaf € 29.290,-. Uitgerust met DSG vergt de investering € 31.890,-.

Golf Sportsvan TDI’s

Op de basismotor na vallen alle benzineversies in de hoogste bijtellingsklasse van 25%. Bij de diesels is dat anders; die komen allen in aanmerking voor 20% bijtelling. Prijzen beginnen bij € 29.490,- voor de Sportsvan met 1.6 TDI Trend, goed voor 110 pk en een handbak. De Comfortline met deze aandrijflijn kost € 31.390,- en als Highline is dit € 32.490,-. De voordeligste diesel met automaat is de 1.6 TDI Comfortline. Voor € 33.990,- is deze de uwe. Ook de Highline is verkrijgbaar met de DSG. Dan bedraagt de vanafprijs € 35.090,-.

Standaarduitrusting

Ongeacht welke uitvoering er wordt gekozen is de Golf Sportsvan voorzien van Climatic-airconditioning, Radio Composition Touch, elektronische handrem, het elektronisch gestuurde XDS-sperdifferentieel en elektrische ramen rondom. Daar bovenop worden ABS, ESP, zeven airbags en Multi Collision Brake, dat doorschieten na een aanrijding voorkomt, als veiligheidsmiddelen toegevoegd. Wie veiliger wil zitten kan een beroep doen op de optionele assistentiesystemen.
Meer luxe is er met de Comfortline. Die wordt ook geleverd met lichtmetalen wielen, een lederpakket, cruise control, dakreling, comfortstoelen en het ‘vooruitkijkende’ veiligheidssysteem Pre Crash aan toe. In de Golf Sportsvan Highline zijn ook vermoeidheidsherkenning, Top-Comfortstoelen, Radio Composition Color, Licht-/Zichtpakket en een multifunctioneel stuur inbegrepen.

Executive en Executive Plus

Naast de reguliere uitvoeringen levert Volkswagen natuurlijk ook aantrekkelijk gebundelde pakketten. Het Executive-pakket bijvoorbeeld. Dat heeft een meerprijs van € 999,- en biedt zoal navigatie Discover Media met kleurenscherm, een multimedia-aansluitbox, Bluetooth-telefoonvoorbereiding en alarm plus. Het nog rijkere Executive Plus-pakket vult dat aan met navigatie Discover Pro met 64 GB harde schijf, een groter 8 inchkleuren-touchscreen vermoeidheidsherkenning en spraakbediening. De meerprijs daarvoor bedraagt 1.732,-.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties