Autonieuws

Flitsende boemerang: de Nissan Sport Sedan Concept

De NAIAS in Detroit is allang niet meer louter een Amerikaanse fuif. Nissan timmert de laatste jaren hard aan de weg en wil zodoende graag mee delen in de feestvreugde van de Yanks. Flink uitgedost betreden ze de party met deze spectaculaire Sport Sedan Concept.

Nissan werkt met man en macht aan een nieuwe designrichting die volgzaam doorgevoerd wordt op nieuwbakken productiemodellen. Begin vorig jaar kregen we reeds de Friend-ME en de Resonance onder ogen en deze Sport Sedan Concept completeert Nissan’s studie-trilogie.

V-Motion
Ieder van de eerder gepresenteerde studiemodellen kreeg het V-Motion-front toebedeeld, een stijlkenmerk dat we al kennen van de nieuwe Qashqai en de X-trail. De kans is aanzienlijk dat we het lijnenspel van de Sport Sedan Concept eveneens in welke productievorm dan ook terug kunnen zien. Er gaan sowieso stemmen op dat dit studiemodel een voorbode is voor de Amerikaanse Nissan Maxima. Of het model, onder een andere naam, ook Europese ambities heeft is nog bekend.

Boomerang
Onze permissie heeft de fabrikant alvast, want de Sport Sedan Concept ziet er gewoon zeer strak en modern uit. Naast het herkenbare front zien we scherpe boemerang-achtige koplampen die we tevens op de drie eerdere concepts mochten ontdekken. Het geslepen design van de sierlijsten wekt de indruk dat het dak zweeft boven de rest van de carrosserie. De typische 21 inch velgen maken het gewaagde en tegelijkertijd opzienbarende design van de Nissan volledig af.

Minimalistisch
Het two tone-interieur van de Sport Sedan oogt, net als de buitenzijde, lekker vrijzinnig. Het gaat er in het studiemodel minimalistisch aan toe en het extensieve gebruik van metaal benadrukt de sportieve swung van de Japanner. Let ook op het nietige, afgeplatte stuurwiel en de stijlvolle ruitvormige stiksels op de witlederen zetels. Ook binnenin geldt dat we diverse stijlfeatures op toekomstige modellen van Nissan kunnen gaan terugzien.

“Het gaat er in het interieur minimalistisch aan toe en het extensieve gebruik van metaal benadrukt de sportieve swung van de Nissan Sport Sedan Concept.”

Zescilinder
Samengevat weet Nissan de atletische aspiraties designtechnisch uitstekend te verwoorden. Maar hoe vertaalt dit streven zich onder de kap? Daar huisvest een 3.5 liter zescilinder, die op dit moment ook in de huidige Maxima dienst doet. Wel heeft Nissan het blok wat gekieteld zodat het vermogen boven de 300 pk is komen te liggen. Het is werkvermogen waar de achterwielen volledig verantwoordelijk voor zijn. Schakelen speelt zich af met een CVT-bak die Xtronic wordt genoemd en die is, hoe kan het ook anders, volledig afgestemd op sportiviteit.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan’s concept een 4-deurs 370Z?

Autonieuws
Nissan’s concept een 4-deurs 370Z?
> Artikel lezen

Nissan maakt statement met Resonance concept

Autonieuws
Nissan maakt statement met Resonance concept
> Artikel lezen

In de Nissan Friend-Me is iedereen gelijk

Autonieuws
In de Nissan Friend-Me is iedereen gelijk
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Nissan Qashqai openbaar gemaakt

Autonieuws
Prijzen nieuwe Nissan Qashqai openbaar gemaakt
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan X-Trail uit de doeken

Autonieuws
Nieuwe Nissan X-Trail uit de doeken
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.