Autonieuws

Toyota FT-1 Concept zet de toon voor toekomstig Toyota-design

Met de Toyota FT-1 Concept gooit het merk, onder toeziend oog van haar CEO Akio Toyoda, de haren los en gaat voor meer emotie. De Japanse opperbaas van het merk heeft aangegeven dat Toyota’s het hart weer sneller moeten doen laten kloppen. Deze FT-1 Concept is daarvan een concrete voorbode.

De FT-1 mag dan in Detroit voor het eerst aan het publiek zijn gepresenteerd, hij werd geschapen aan de andere kant van de VS. In Toyota’s designcenter in Californië, dat dit jaar haar 40-jarige bestaan viert, kwam de conceptcar tot leven. En het is meer dan zomaar een wilde vingeroefening. Volgens Toyota staat de naam FT-1 voor ‘Future Toyota’ waarbij het cijfer 1 voor het ultieme voorbeeld daarvan moet geven. Zo, dat zijn ferme uitspraken.

“De Toyota FT-1 is meer dan zomaar een wilde vingeroefening”

Heden en verleden samengesmolten

Het Calty Design Research center heeft zorgvuldig rekening gehouden met het verleden. De 2000 GT, Celica, Supra en MR2 stonden stuk voor stuk ter inspiratie in het designcenter opgesteld. In de twee jaar tijd die het team heeft gespendeerd aan het project werd volgens Alex Shen, de Chief Designer van de Amerikaanse studio van Toyota, met veel passie en enthousiasme aan het project gewerkt. Logisch zou je denken, maar vooral het feit dat hiermee de nieuwe designlijn van het merk gestalte krijgt is natuurlijk geweldig om bij betrokken te zijn. Dit is niet zomaar een conceptcar die na zijn showoptreden in Detroit een stoffig museum ingereden zal worden.

Prestaties FT-1 onbekend
Over prestaties wordt overigens met geen woord gerept. Toyota laat alleen weten dat de motor voorin ligt en die zijn krachten op de achterwielen overbrengt. Het is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat Toyota duidelijk meer op emotie in wil spelen. En dat doet ons deugd.Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris

Autonieuws
Genève showdecor van nieuwe Toyota Auris
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.