Autonieuws

Volkswagen Beetle Dune nagenoeg productieklaar

Na de ruwe schetsen van afgelopen week zijn dit alle foto’s en details van de Volkswagen Beetle Dune. Een concept dat Volkswagen in 2000 ook al eens presenteerde. Toen bleef het bij een showexemplaar, maar ditmaal zit er een productie-exemplaar in het verschiet, zo laat de fabrikant weten.

Ook zonder onze tekst kan je allicht wel verzinnen wat er aangepast is. De wielkasten zijn flink verbreed, er is wat extra stootvast plastic en de voor- en achterbumper zijn getooid met kranige beschermplaten. Eigenlijk zo’n beetje wat je terugvindt op de bekende Cross-modellen van Volkswagen. Zijn carrosserie staat bovendien 5 cm hoger dan die van de overige Beetle-modellen. In de chroomstrips boven de mistlampen zien we bovendien LED’s voor de knipperverlichting.

Naar buiten
De Beetle Dune is gemaakt om er op uit te gaan. Het panorama schuif-/kanteldak zorgt al tijdens de rit voor het buitengevoel. Achterop heeft de auto speciale houders voor attributen als ski’s en snow-/sandboards. Zelfs met ski’s in de houders kan de achterklep nog openen. Het interieur is opgeleukt met gele accenten en oogt daardoor lekker frivool. Het handschoenvakje moest plaatsmaken voor een beugel waaraan je je kunt vasthouden wanneer het er wild aan toe gaat. 

210 pk
Om alle vier de 19 inch wielen aan het rollen te krijgen is er naar verluidt een beroep gedaan op een tweeliter TSI-viercilinderturbo met 210 pk, gekoppeld aan een 6-traps DSG. Kortom, de specificaties zijn gelijk aan die van de Golf GTI. Volkswagen claimt een sprint naar 100 km/h in 7,5 seconden. Of het productiemodel diezelfde motorisering krijgt is gissen, maar dat de Beetle Dune er nu wel gaat komen staat na Volkswagen's mededeling buiten twijfel.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Poging twee: Volkswagen Beetle Dune

Autonieuws
Poging twee: Volkswagen Beetle Dune
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.