Autonieuws

Driedeurs Audi A3 nu ook met single-frame

Audi heeft de driedeurs A3 weer dichter bij de familie gebracht. De A3 is nu voorzien van hetzelfde front als de Sportback, ofwel de single-frame grille. Verder werd de A3 technisch verbeterd en is er een S-line pakket leverbaar.

Het betreft een kleine facelift die bovendien niet onverwacht is gekomen. Eerder al werd bekend dat zowel de A8 als de A3 (driedeurs) ook de nieuwe grille zouden krijgen. Op de Salon van Genève werd de A8 met single-frame grille onthuld. Nu is het de beurt aan de A3.
 
S-line pakket
De optische wijzigingen zijn slechts minimaal. De grille valt op maar voor de rest zijn het details. Zo zijn er wat nieuwe kleuren en bekledingen, nieuwe lichtmetalen wielen en is het stuur vernieuwd. Hierin komt de single-frame grille weer terug. Voor de sportievere liefhebbers levert Audi de A3 nu ook met een S-line pakket. Dit pakket bestaat uit lichtmetalen wielen, iets andere bumpers, skirts, sportstoelen, sportonderstel en S-line badges.
 
Meer comfort
Technisch heeft Audi het comfort van de A3 verbeterd. Tijdens een test met de A3 2.0 TDI was dit ook één van de punten waar wij over vielen. De A3 heeft een prima wegligging maar dat gaat wel ten koste van het comfort. Volgens Audi is dat nu verbeterd. Verder is het ESP-systeem uitgebreid met een nieuwe functie. Deze functie zorgt voor gemakkelijker sturen wanneer er in een kritieke situatie moet worden gehandeld.
 
Uitgebreid programma
De vernieuwde Audi A3 is leverbaar met een breed scala aan motoren en versnellingsbakken. Er is keuze uit vier- en zescilindermotoren met vermogens tot 250 pk. Wanneer de vernieuwde A3 precies leverbaar wordt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.