Autonieuws

BMW trakteert op automaat

Terwijl vrijwel alle merken het zwaar hadden in 2013, wist BMW quitte te spelen ten opzichte van 2012. Als dank daarvoor – hoewel dit voor bestaande klanten als mosterd na de altijd komt – levert BMW Nederland het gehele eerste kwartaal van dit jaar gratis een automatische transmissie op al haar modellen.

Dat we dat nog mee mogen maken. BMW, het merk dat notabene diens bovengemiddeld sportieve imago te danken heeft aan het pleiten voor optimale controle voor de bestuurder, trakteert op een automatische transmissie. Anderzijds is hier wat voor te zeggen, want de tijdelijk gratis automaat betreft in alle gevallen de bejubelde 8-traps transmissie van ZF. En die heeft naast een comfortabele en iets zuinigere, ook een sportieve kant. De schakeltijden ervan zijn immers korter dan een mens deze met de hand zou kunnen realiseren.

Fikse korting
Voor wie toch al van plan was zijn nieuwe BMW te bestellen met de achttraps automaat levert de tijdelijke actie van BMW ineens een voordeel op dat – afhankelijk van het gekozen model – op kan lopen tot een kleine vier mille. Andere type klanten hebben meer keus voor hetzelfde geld. Voor de zakelijke rijder zit er zelfs nog een extra voordeel aan, want de 116d, 118d, 120d, 220d Coupé en 320d EDE vallen juist dankzij de automaat prompt in de bijtellingcategorie van 20%.

Uitzonderingen
De ‘automaat-actie’ van BMW loopt tot de maand april, al zijn er ook uitzonderingen: de 114i, 116d EDE, 118d xDrive, 120d xDrive, 318d xDrive en X1 sDrive20d EDE zijn überhaupt niet leverbaar met deze versnellingsbak.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.