Autonieuws

Ook Kia met indrukwekkende technologie aanwezig op CES

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas blijkt bijzonder populair onder de autofabrikanten. Merken slaan er massaal hun tenten op, op de beurs waar voorheen hoofdzakelijk televisies, videocamera’s en telefoons gemanifesteerd werden. Ook Kia is present en introduceert er een zwik aan nieuwe systemen.

De jongste noviteiten die Kia tentoonspreidt richten zich met name op het terrein van informatievoorziening en entertainment. Kia neemt een vlucht met tal van nieuwe technologieën, waarbij het User-centered Driver Concept (UCD) de gezagvoerder is. Daarop wordt namelijk alle informatie over navigatie, snelheid en verkeersinformatie afgebeeld en dat allemaal op een kolossaal 18 inch head-up display. Het 12,3 inch LCD-scherm daaronder informeert de bestuurder op zijn beurt in 3D-weergave over de voertuiginformatie. Allemaal zeer futuristisch aandoend materiaal, maar het oogt niet minder gaaf.

Entertainment
Om de bestuurder naast het kennisgeven van die data ook van het nodige amusement te voorzien presenteert Kia tevens het zogeheten IVI Concept-systeem. Een niet te missen 20 inch multi-touch display in de middenconsole voorziet de bestuurder van auditief en visueel genot. De informatie die IVI gebruikt wordt vergaard via de eigen tablet of smartphone, zodat men ook eenvoudig toegang krijgt tot de eigen diensten, internetradio of de bekende sociale netwerken. De passagiers kunnen op hun beurt weer van hun persoonlijk muziek- en video-voorkeuren genieten door de draadloze ‘mirroring-technologie’. State-of-the-art is de mogelijkheid om binnenin de auto draadloos de telefoon op te laden.

Gebarentaal
Dan nog even attentie voor de UVO VR (Voice Recognition)-technologie dat eveneens z’n tijd ver vooruit is. Het dicteren van berichten, selecteren van muziek of vragen naar de (bekende) weg is immers allemaal mogelijk terwijl de handen netjes aan het stuur en de ogen op de weg blijven. Het systeem reageert namelijk op gebaren of je stem.

Gerelateerde artikelen

Kia warmt ons vast op voor Detroit met 2+2 Concept

Autonieuws
Kia warmt ons vast op voor Detroit met 2+2 Concept
> Artikel lezen

‘Productie Kia GT Concept nabij’

Autonieuws
‘Productie Kia GT Concept nabij’
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Kia geeft meer info over stoere Niro Concept

Autonieuws
Kia geeft meer info over stoere Niro Concept
> Artikel lezen

Kia’s stuurt tweede afbeelding Detroit-concept uit

Autonieuws
Kia’s 2+2-concept heet GT4 Stinger
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.