Autonieuws

Nieuw 14%-alternatief: de Peugeot 308 SW

Leasend Nederland, even wakker worden: Peugeot presenteert namelijk de nieuwe 308 SW. In maart zal hij op de Autosalon van Genève aan het grote publiek worden voorgesteld maar de Fransen laten hem nu alvast zien. En het grootste nieuws? Hij komt er als 14%-bijteller!

Peugeot stapt met de nieuwe 308 SW regelrecht een heuse wapenwedloop binnen. Of moeten we het als ruimtewedloop verwoorden? Want in de strijd om de eretitel ‘de ruimste in zijn klasse’ is de concurrentie niet mals. Peugeot beweert met een bagageruimte van 610 liter de lijstaanvoerder in zijn klasse te worden, maar dat is niet helemaal gegrond. De Honda Civic Tourer is met z'n 624 liter immers ruimer van stuk.

14%
Maar ja, die Japanner is dan weer niet verkrijgbaar met 14% bijtelling. De Skoda Octavia Combi komt daarvoor wel in aanmerking en die station komt op 623 liter bagageruimte, terwijl de eveneens zakelijk interessante Leon ST het met 587 liter moet doen. De nieuwe Peugeot 308 SW mag zich dus niet tot ruimtekoning kronen, hij wurmt zich er wel mooi tussen en vormt een prettig ogend 14%-alternatief voor de gevestigde orde. En ook bij de Fransman staat praktische bruikbaarheid voorop, met een naar eigen zeggen kwalitatief hoogwaardig afgewerkte volledig vlakke laadvloer en een achterbank die door één simpele handeling is neer te klappen.

Identiek
Kwalitatieve hoogwaardigheid is volgens Peugeot ook in het interieur het credo. Daar is dezelfde i-Cockpit geïnstalleerd als in de 308 hatchback. Een uitstekend afgewerkte werkplek, zo bleek uit onze testrit met die auto. En hoewel de SW met een lengte van 4,58 meter en hoogte van 1,47 meter flink wat maatjes is gegroeid ten opzichte van die vijfdeurs, is ‘ie technisch vrijwel identiek.
Ook de SW staat op het modulaire EMP2-platform en is daardoor liefst 140 kilogram lichter dan zijn voorganger geworden. Tevens krijgt hij diverse uit de hatchback overgehevelde motoren ter beschikking, waaronder de zuinige en schone 1.6 BlueHDi. Hoeveel vermogen deze motor levert is nog niet bekend, maar dat hij met een CO2-uitstoot van 85 g/km binnen de 14%-bijtellingscategorie valt klinkt de leaserijders alvast goed in de oren.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 308 SW loopt vooruit op de goede zaken (14%)

Autonieuws
Peugeot 308 SW loopt vooruit op de goede zaken (14%)
> Artikel lezen

Groen licht voor produceren Peugeot 308 R

Autonieuws
Groen licht voor produceren Peugeot 308 R
> Artikel lezen

Peugeot 308 SW terug in bijtellingsklasse 14%

Autonieuws
Peugeot 308 SW terug in bijtellingsklasse 14%
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.