Autonieuws

Nissan’s concept een 4-deurs 370Z?

Nissan timmert lekker aan de weg door onder andere om de haverklap nieuwe, veelal sportieve conceptcars te presenteren. Werden eind november in Tokyo de ludieke Nissan IDx Freeflow en de IDx Nismo onthuld, over anderhalve week staat er alweer een andere spannende studie van Nissan te trappelen om aandacht.

Geen tweedeurs coupé dit keer, maar een sportsedan. Een modeltype waar Nissan’s luxemerk Infiniti eerder om bekend staat, maar dit keer trekt het moederbedrijf kennelijk zelf de stoute schoenen aan. Het bouwen van sportieve auto’s is hun immers niet vreemd, dus waarom ook niet, nietwaar?

Maxima
Sowieso lijkt Nissan de laatste tijd alleen maar oog te hebben voor sportieve modellen. Tussen het telkens updaten van de GT-R, het lanceren van verschillende Nismo-modellen en het onthullen van bijzondere conceptcars trokken namelijk alleen de Qashqai en X-Trail als nieuwe tradionele Nissans de aandacht naar zich toe. En ook die liggen behoorlijk ‘atletisch’ op het netvlies. Kortom, het heeft er alle schijn van dat Nissan werkt aan een nadrukkelijk sportief getint imago. Iets dat het merk gaat sturen met een nieuwe, scherpere designtaal en waar de te onthullen concept in Detroit het zoveelste voorbeeld van is. Sommigen beweren nu al dat het studiemodel een voorbode is van de volgende Nissan Maxima. In ons land wordt die grote sedan al enige tijd niet meer gevoerd, maar in Amerika doet deze het nog altijd wel naar tevredenheid.

Gerelateerde artikelen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.