Autonieuws

Citroën DS 5LS gepresenteerd

Citroën heeft in het Carroussel in het Louvre de jongste telg met DS-label laten zien. En voor het eerst is het een sedan. We moeten er onze adem overigens niet meteen voor inhouden, want de auto wordt in maart 2014 geïntroduceerd op de Chinese markt, en de Fransen reppen met geen woord over een Europese carrière. De productie is toevertrouwd aan de fabriek die het bedrijf in Shenzhen heeft.

De DS5 LS is 4,70 meter lang, 1,84 meter breed en 1,50 meter hoog en kent daarmee bijna dezelfde afmetingen als de C5. De wielbasis bedraagt 2,71 meter en dat is volgens de Fransen een record in het segment. Dat moet in elk geval voor een erg comfortabele cabine zorgen. En de technologie helpt een handje. Zo is de rugleuning van de achterstoelen instelbaar en kan je je gerust door een massagesysteem laten verwennen.

Nieuwe designkenmerken
Met de komst van de DS5 LS toont Citroën nu voor het eerst het nieuwe front - dat we kennen van de conceptcars Numéro 9 en Wild Rubis - op een productiemodel. Omdat DS in China als een apart merk is gepositioneerd, ontbreekt de dubbele chevron van Citroën hier op de voorzijde. Of deze lijn ook op de overige DS-modellen doorgevoerd zal gaan worden is onbekend. Het kan immers ook zijn dat Citroën dit specifiek voor China heeft bedoeld. De auto is dat in ieder geval wel en als wij reëel zijn verwachten we deze ook niet naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.