Autonieuws

Kia warmt ons vast op voor Detroit met 2+2 Concept

13 januari hebben we met een dikke markeerstift in onze agenda aangeduid, want dan staat de North American International Show in Detroit weer op het programma. Ook Kia zal daar logischerwijs acte de presence geven en laat onze oren alvast jeuken met een teaser van een nieuw studiemodel.

Volgens de Zuid-Koreanen is de conceptcar een absolute blikvanger door een ‘fraai en opvallend design’. Of het ontwerp daadwerkelijk fraai is, daar valt nog geen pijl op te trekken maar de 2+2 zal ongetwijfeld de aandacht op zich eisen. Het spreekwoord ‘Het is niet al goud wat er blinkt’ gaat voor de Kia namelijk niet op.

Sportwagen
Behalve zijn spectaculaire koninklijke tint valt er designtechnisch nog niet bijzonder veel op te maken aan de conceptcar. Behalve dat ‘ie een forse heuppartij heeft. Het statement van Kia dat hij volop rijplezier op zowel de openbare weg als het circuit biedt doet vermoeden dat we te maken hebben met een 2+2-sportwagen. Een doorontwikkeling van de Kia GT Concept ligt voor de hand, maar een geheel nieuw studiemodel zou het nog beter doen natuurlijk. De fabrikant laat weten dat we de aankomende weken nog meer previews tegemoet kunnen zien. Wij zien er naar uit!

Gerelateerde artikelen

‘Productie Kia GT Concept nabij’

Autonieuws
‘Productie Kia GT Concept nabij’
> Artikel lezen

Kia geeft meer info over stoere Niro Concept

Autonieuws
Kia geeft meer info over stoere Niro Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.