Autonieuws

Valentino Rossi en Bryan Adams ontwerpen eigen Opel Adam’s

Van zangers weten we dat ze soms kunstzinnig kunnen zijn, maar van een motorcoureur? Het is dan ook terug te zien in de diversiteit die coureur Valentino Rossi en zanger Bryan Adams in ‘hun’ Opel Adam hebben verwerkt. Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze zijn beide voor het goede doel.

MotoGP-kampioen Valentino Rossi heeft voor zijn Adam samengewerkt met Aldo Drudi, een designer waarmee de Italiaan al vele jaren collaboreert. Het resultaat is opvallend, dat staat buiten twijfel. En de hand van Rossi is er duidelijk in te herkennen. Zijn nummer 46 schittert in de typische Rossi-fluorkleurstelling op de auto. En mocht er nog twijfel bestaan, op de motorkap heeft hij zijn handtekening gezet.

Bryan Adams gaat voor ingetogen
Van een heel andere orde is de Adam ontworpen door Bryan Adams. De Canadese rockster koos in tegenstelling tot Rossi voor een camouflerend thema. Letterlijk. Zijn creatie maakt onderdeel uit van een uitgebreide fotoshoot die Adams, die bovendien begenadigd fotograaf is, heeft gedaan voor Opel. In zijn studio in Berlijn heeft hij talloze Adam’s op eigen wijze gefotografeerd met als pronkstuk de door hemzelf ontworpen gecamoufleerde versie. Tien stuks zal Opel daarvan gaan maken en van allen zal de opbrengst naar de Bryan Adams Foundation gaan. De creatie van Rossi zal uniek in zijn soort blijven en via eBay worden verkocht. De opbrengst daarvan gaat eveneens naar het goede doel!

Gerelateerde artikelen

Opel Adam in rallykostuum klaargestoomd

Autonieuws
Opel Adam in rallykostuum klaargestoomd
> Artikel lezen

Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één

Autonieuws
Opel Adam Rocks: cabrio en crossover in één
> Artikel lezen

Adam Fix: de fiets bij je Opel Adam

Lifestyle & design
Adam Fix: de fiets bij je Opel Adam
> Artikel lezen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.