Autonieuws

Eerste foto's en details nieuwe Mercedes C-klasse

Over een aantal dagen trekt Mercedes het doek van de nieuwe C-klasse. Voor zover de fabrikant ons nog niet voldoende had opgewarmd zorgt een lekkage op de kantoren in Stuttgart daar alsnog wel voor. Dit zijn namelijk een aantal officiële persfoto's gelardeerd met de nodige details op de kop getikt door het Belgische Auto55.

Van de grond af aan zetten de Duitsers een gloednieuwe auto neer. En dat begint uiteraard bij een nieuwe bodemplaat. Die is ten opzichte van zijn voorganger 8 cm langer wat de totale wielbasis tot 2,84 meter weet te brengen. Ook de spoorbreedte is groter wat tezamen met die toegenomen wielbasis in ieder geval voor meer binnenruimte moet zorgen. Mercedes claimt vooral meer ruimte op de achterbank en dat was eerlijk gezegd geen overbodige luxe. Op het gebied van afmetingen zien we verder een totale groei in de lengte van 10 cm tot 4,69 meter lengte.
Maar er is meer onderhuids te melden. Standaard mag de C-klasse weliswaar worden uitgevoerd met stalen veren, voor het eerst is er tevens luchtvering leverbaar. Een primeur in dit segment. De aandrijving geschiedt normaal gesproken op de voorwielen, maar 4Matic-vierwielaandrijving behoort wederom tot de mogelijkheden.

Motorengamma
Geheel in de heersende trend heeft Mercedes lichtgewicht materialen aangewend om een reductie van het totaalgewicht te realiseren. De Duitsers bespaarden maar liefst 100 kg door onder meer veel van de carrosseriepanelen in aluminium uit te voeren. Dat gegeven, samen met de moderne motoren, moet zorgen voor een zo efficient mogelijke auto. Over de motoren gesproken, de instapper is de C 180 met 157 pk en 250 Nm sterke 1.6 liter turbomotor. De 2.0 liter met 186 pk en 300 Nm in de C 200 wordt daarboven in het benzinegamma gepositioneerd. Wie - tot de komst van de AMG - het topmodel onder de benzinemotor wenst is aangewezen op de 330 pk sterke zescilinder. Dieselen kan (voorlopig) enkel met de 2.2 liter viercilinder uit de C 220 CDI. Het blok ontwikkelt 170 pk en 400 Nm en neemt genoegen met 4,0 liter per 100 km.

Vormgeving
Het design vormt na diverse eerdere lekken wellicht geen verrassing meer, het mag nog altijd wel als geslaagd worden bestempeld. In onze ogen in ieder geval wel. Er is duidelijk naar de S-klasse gekeken als inspirator en dat heeft vooral in het front en de achterzijde geleid tot grote overeenkomsten. De aflopende vouwlijn op de flanken zou dan weer zo van de CLA gekomen kunnen zijn. De exacte stijl heb je als klant echter zelf in de hand. Net als bij de uitgaande generatie kan je kiezen tussen een klassieke neus (Exclusive) waarop fier een ster pronkt, of een meer dynamisch vormgegeven geheel waarbij het merklogo een plaats in de grille inneemt (Avantgarde). De bumperschilden, zijskirts en zelfs de achterbumper (al dan niet met puur sierlijke luchtdoorstroomopeningen) doen vrolijk mee op de AMG-versie.

Aanstaande maandag 16 december zal Mercedes de nieuwe C-klasse officieel voorstellen. De details die we nu nog niet hebben zullen we dan samen met alle eerdere informatie bundelen in een uitgebreid artikel met alle ins en outs.

Gerelateerde artikelen

Dit is de werkplek in de nieuwe Mercedes C-Klasse

Autonieuws
Dit is de werkplek in de nieuwe Mercedes C-Klasse
> Artikel lezen

Primeur: Veel natuurlijke materialen in nieuwe C-klasse

Spyshots
Primeur: Veel natuurlijke materialen in nieuwe C-klasse
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes C-klasse is te vroeg

Autonieuws
Nieuwe Mercedes C-klasse is te vroeg
> Artikel lezen

Schumacher stelt nieuwe Mercedes C-klasse op de proef

Autonieuws
Mercedes strikt Schumacher als testcoureur voor nieuwe C-klasse
> Artikel lezen

Mercedes neemt voorschot op komst nieuwe C-klasse

Autonieuws
Mercedes neemt voorschot op komst nieuwe C-klasse
> Artikel lezen

Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring

Spyshots
Mercedes C 63 AMG maakt haast op de Ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.