Autonieuws

‘Opel gaat kleiner dan Adam’

Opel heeft de Adam, maar de doorsnee A-segmenter ziet die niet direct als bedreiging vanwege diens veel hogere prijskaartje. Nu GM heeft besloten Chevrolet terug te trekken uit Europa ziet Opel vrij spel om alsnog een kleintje te lanceren die onder de tien mille duikt.

Naast teleurstellende resultaten zou het te veel voor Opel's voeten lopen de andere reden zijn dat GM Chevrolet weghaalt uit Europa. De modellen van beide merken kennen volgens het autoconcern een te grote overlap. Vanaf 2016 is dat voorbij, en GM schat zo in dat Opel vanaf dat moment meer lucht krijgt, wat z’n vruchten in diens marktpositie zal afwerpen. Om aan te geven aan het moederbedrijf dat ze deze memo niet hebben gemist, is Opel kort na de afscheidsceremonie voor Chevrolet ingesprongen op het gat dat de Spark straks gaat achterlaten.

2016
Volgens het Duitse magazine Auto Motor und Sport zijn de eerste pennenstrepen voor een model onder de Adam al gezet en is een lanceringsmoment ook al bepaald, namelijk in het eerste kwartaal van 2016. Dat is al over iets meer dan twee jaar, maar Opel heeft met de Adam al bewezen in mum van tijd een geslaagde auto te kunnen ontwikkelen en produceren. Die werd immers binnen drie jaar uit de grond gestapt.

Kleine prijs
Over de klein(st)e Opel zelf is nog vrij weinig te zeggen, behalve dat deze, net als de Spark die hiermee vrij uniek was, vier portieren bevat, plek kan bieden voor evenveel personen en voor onder de tien mille in de prijslijsten komt te staan. Dat laatste moet ook wel, want anders vergrijpt Opel zich alsnog aan deze kans door zich uit de markt te prijzen.

Gerelateerde artikelen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Autonieuws
Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.