Autonieuws

‘Designstadium Jaguar X-type opvolger voltooid’

Een titel heeft de nieuwe Jag nog niet en dus houden wij het nog maar even op de X-type opvolger. Maar het ontwerpstadium van de nieuwe sedan is al wel voltooid. Dat heeft Jaguar’s designbaas Ian Callum aan de website Autocar toevertrouwd. Volgens hem past het ontwerp van de baby-XF volkomen binnen de nieuwe designtaal van het Britse merk.

Volgens Callum is het de hoogste tijd voor Jaguar om de wereld te veroveren. In Engeland, en inmiddels ook in Europa, heeft zijn werkgever de afgelopen jaren een steeds prominentere status weten te verwerven, zowel in imago als in verkoopaantallen. Succes op met name Aziatisch grondgebied is het volgende doel.

Applaus
De C-X17 Concept werd met groot applaus ontvangen, om nog maar te zwijgen over de nieuwe F-type Coupé en Roadster. Niet zo vreemd dus dat de opvolger van de voormalige X-type volgens Callum behoorlijk wat gelijkenissen zal vertonen met die twee.
Zo zullen we het driedimensionale front met de trapeziumvormige grille en sportieve en krachtige welvingen terug gaan zien. 'We hebben prachtige ontwerpen gecreëerd en nu is het tijd om een échte Jaguar-familie op te bouwen. Dit model zal een belangrijk deel van die familie worden'.

“Het driedimensionale front met de trapeziumvormige grille en sportieve en krachtige welvingen zullen we op de X-type opvolger terug gaan zien.”

iQ(al)
De nog naamloze Jag, die momenteel de codenaam X760 heeft, zal gestoeld worden op een volledig uit aluminium vervaardigt achterwielaangedreven platform, dat Jaguar iQ(Al) noemt. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar het staat eenvoudigweg voor ‘intelligent aluminium architecture’.

Geruchten doen de ronde dat de nieuwe auto volgend jaar op de Autosalon van Parijs als conceptcar te zien is. Het uiteindelijke model wordt op de show van Genève in 2015 verwacht.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XE SV Project 8 is snelste sedan ter wereld

Autonieuws
> Artikel lezen

Superexclusieve Jaguar XE SV gemist? Arden biedt soelaas

Tuning & styling
> Artikel lezen

De bevestiging: Jaguar X-type opvolger in de maak

Spyshots
De bevestiging: Jaguar X-type opvolger in de maak
> Artikel lezen

Jaguar XE SVR aast op M3 en C AMG-publiek

Spyshots
> Artikel lezen

Brute Jaguar XE SV Project 8 jaagt over de Nordschleife

Autonieuws
Jaguar XE Project 8
> Artikel lezen

Jaguar gaat het opnieuw proberen met X-type

Autonieuws
Jaguar gaat het opnieuw proberen met X-type
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.