Autonieuws

LaFerrari is strak uitverkocht

Mocht je nog oren hebben naar de LaFerrari dan ben je bij deze een illusie armer. De buitenaardse supercar is namelijk strak uitverkocht. Ondanks dat de Italianen meer dan een miljoen euro verlangen blijkt de sportwagen immens gewild.

Toen de LaFerrari definitief gelanceerd werd en de orderboeken werden geopend staken meteen 1.000 geïnteresseerden hun hand omhoog. Daarvan blijft nu minimaal de helft beteuterd achter want Ferrari laat optekenen dat alle 499 gegunde exemplaren inmiddels een eigenaar hebben. Gezien die beperkte oplage lijkt de investering van meer dan een miljoen ineens zo gek nog niet.

“De kopers van een LaFerrari mogen zich eigenaar noemen van een fabuleus stukje techniek.”

Specs

De kopers mogen zich eigenaar noemen van een fabuleus stukje techniek, grotendeels afkomstig uit de Formule 1. Zo bezit de hypercar technische noviteiten als HY-KERS en actieve aerodynamica (bodemplaat, voorsplitter, diffuser en de achterspoiler) om onbeschaafd hard de bochten in en uit te kunnen. De 6.3 liter V12, die coöpereert met twee elektromotoren en er zo 963 pk uit perst, doet eveneens een stevige duit in het zakje. Hij zorgt er voor dat de LaFerrari onder de 3 tellen op 100 km/h zit en dat reeds na 15 seconde de 300 km/h wordt aangetikt. De topsnelheid bedraagt van het huzarenstukje ligt volgens zijn makers op ‘meer dan 350 km/h’.

Gerelateerde artikelen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.