Autonieuws

Orderboeken Bentley Continental V8 S geopend

Bentley heeft er weer een pijlsnel model bij en daarvan zijn de orderboeken reeds geopend. De nieuwe Continental V8 S is er vanaf € 219.795,-.

De Bentley Continental V8 S slaat met z’n 528 pk een brug tussen de 507 pk sterke S-loze Continental en het absolute prestigemodel binnen het leveringsgamma, de variant met exclusieve W12-motor. De vraagprijzen voor de Britse nieuwkomer zijn dan ook mediaan te noemen, al zitten ze dichterbij die van het basis- dan het topmodel met 575 pk.

Tien mille
Globaal kost de V8 S zo’n tien mille meer dan de S-loze versie. Zo is de Continental V8 S Coupé er vanaf € 219.975,- en voor de V8 S Convertible vraagt Bentley een som van € 241.979,-. Naast een krachtigere achtcilinder zijn de S-modellen bedeeld met kortere en stijvere veren, waardoor de auto’s één centimeter dichter tegen het asfalt zijn komen te liggen, en een aangescherpte stuurinrichting. Verder werden de elektronische dempers opnieuw gekalibreerd en heeft ook de achterste stabilisatorstang aanpassingen ondergaan voor een hogere stabiliteit. Vanwege deze tweaks, die meer controle over de auto garanderen, durfde Bentley het gerust aan de teugels van de stabiliteitscontrole wat minder strak aan te trekken. Hierdoor zou de auto speelser aanvoelen.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.